PUNK ROCK SCENA, 5.DEL

Punk Rock Strela 13

Pod okriljem Slovenskega Punk Rock Portala je izšla kompilacija Punk Rock Strela 2013. Na njej so zbrani vsi lanskoletni bendi meseca, vsaka skupina pa je prispevala po dve skladbi. Torej se na kompilaciji nahaja 24 pesmi, ki so jih prispevali izvajalci: Joko Ono, Pridigarji, Kuga, Real Life Version, Pankeroschi, Drek u Pest, Zašenki, In The Crossfire, Silence Before, Dežurni Krivci, No Limits in Bipolar Disorder. Kompilacijo lahko poslušate ali snamete na bandcampu: https://sprp.bandcamp.com/.

Na vrh članka

COMEBACK KID Z NOVO PLOŠČO TUDI PRI NAS

Kanadčani Comeback Kid (CK) so izvrgli novo ploščo. Album ˝Die Knowing˝ je njihov peti po vrsti in bo izšel 4. marca pri Victory in Distort, čikaški oz. torontski založbi. Skupina igra kar našpičeno musko, konkreten, dosti moderen punk, z vplivi hardcora in malo metala, mathcora. CK se aprila ustavijo tudi pri nas. Ujamemo jih lahko na koncertu v Kinu Šiška 11. aprila skupaj z Xibalba, The Greenery in Malevolence.

Na vrh članka

UNTIL DEATH IZDALI PARAZITE

Hardkore skupina Until Death je 21. februarja izdala novi album z naslovom ˝Parasites˝. Na plošči se je znašlo osem komadov, izšla pa bo zgolj v digitalni obliki. Skozi svojo glasbo se trudijo prikazati razmere v družbi, pokvarjenost sistema in trpljenje sodobnega človeka. Ampak bitka ni izgubljena brez borbe, uprimo in borimo se skupaj za boljši svet!

Na vrh članka

THE SHRINE IN T.S.O.L. KMALU IZDAJO ALBUM

The Shrine so napovedali drugi dolgometražni album, ki bo izšel pri Tee Pee Records 11. marca. Nova LP izdaja bo nosila naslov ˝Bless Off˝. The Shrine so v osnovi sicer garažni skate punk´n´rollerji iz Kalifornije na katere je vplivala glasba Black Flagov in Black Sabbath, sami pa se najdejo nekje vmes. Novi album pa so večletnem ustvarjalnem zatišju napovedali tudi T.S.O.L., legendarni punkerji iz Kalifornije, ki delujejo že od leta 1978.  

Na vrh članka

PUNK ROCK HOLIDAY POLNI BOJNE LINIJE

Punk Rock Holiday, ki bo letos potekal v začetku avgusta, nam je postregel z novimi nastopajočimi. Svoj nastop na festivalu so potrdili še Reel Big Fish, A Wilhelm Scream, Guttermouth, Old Man Markley, Night Birds, Wolf x Down in Adrenalized. Glavna imena letošnje izvedbe Punk Rock Holidaya pa bodo zagotovo NOFX, Raised Fist, SNFU, Ignite, Sick Of It All in Architects.

Na vrh članka

OKUSITE SELF DEFENSE FAMILY

Člani skupine Self Defense Family so 7. januarja izdali novo ploščo pri založbi Deathwish. Slednja nosi naslov ˝Try Me˝ in vsebuje 11 štiklov obdanih s kvalitetnim indie/post-hardkorom. Njihova glasba temeljni na melodičnih ter emocionalnih izpovedih. Ko zanimivost naj dodamo, da se na albumu nahaja tudi 40-minutni intervju, ki so ga člani skupine naredili s pornografsko igralko Angelique Bernstein. Zakaj? Zanimalo jih je, kaj jo je privedlo do tega, da je postala kraljica noči.

Na vrh članka

ELVIS JACKSON Z NOVIM EP

Elvisi, prepoznavni po svoji energični mešanici punk rocka, skaja ter reggae glasbe, so se odločili, da v začetku aprila predstavijo svojo novo, tokrat EP izdajo šestih pesmi. Šaljivi Primorci in Štajerc so zadnje leto po najboljših časovnih zmožnostih pisali nove pesmi, v zadnjem obdobju pa so vse tudi že posneli. Počasi se pripravljajo na postprodukcijo, izdajo albuma pa so prestavili na jesen ali zimo 2014. »Da zvesti oboževalci skupine ne bi preveč časa čakali na našo novo izdajo, smo se odločili, da pesmi, ki jih nismo imeli namena izdati ali pa smo menili, da ne sodijo na novo izdajo, predstavimo na novem EP albumu, ki bo tudi cenovno vsem dosegljiv,« so ob priložnosti odločitev pokomentirali fantje iz skupine EJ.

Na vrh članka

SICK CRAP - TAKE NO SHIT

Sick Crap, eden mlajših bendov na pulski sceni, so januarja izdali svoj prvenec. Slednji nosi naslov ˝Take no Shit˝, izšel pa je v samozaložbi. Člani tega hardcore punk kvarteta pravijo,  da pri njihovem ustvarjanju ne gre zgolj za glasbo, ampak tudi za način življenja v katerem uživajo. Skratka mladci, ki igrajo old school! Besedila so večinoma politično usmerjena ter socialno naravnana. Pojejo v hrvaškem, angleškem ter tudi v italijanskem jeziku.

Na vrh članka

MEGADETH NA METALDAYS 2014

Ta novička se je vrinila iz sosednje strani, a računamo na toleranco punk rockerjev. Znani so namreč potrjeni bandi za MD 2014. Tako si boste tekom festivala ogledali Megadeth (Thrash metal, USA), Vader (Thrash/Death metal, Poljska), Immolation (Death metal, USA), Nocturnal Depression (Black metal, Francija), Turning Golem (Avantgardni Black metal, Norveška), Inquisition (Black metal, USA) in Sabaton (Power metal, Švedska).
 

Na vrh članka

GUŽVA U BAJT - MOZAK NAM JE PUN(K)

Domača zasedba Gužva u Bajt ali na kratko G.U.B. nam je prvega februarja postregla z novo izdajo. Slednjo so poimenovali ˝Mozak nam je pun˝, vsebuje pa 12 raztovorjenih punk štiklov. Blizu jim je socialna tematika, na plošči pa najdemo tudi delček zabavljaškega duha. Tretji album skupine G.U.B. je sicer izšel pri avstrijski d.i.y. založbi Anachronism Records. 

Na vrh članka

SVEŽI INTRIGUE

Nov veter je zapihal tudi v zagrebško punk sceno. To svežino predstavlja bend Intrigue, ki je februarja izdal svoj prvenec oz. samonaslovljen EP. Slednji je izšel zgolj v digitalni obliki, poslušate pa ga lahko na bandcampu, kjer je možen tudi dolpoteg. D.I.Y.!

Na vrh članka