GLASBENE NOVIČKE 3. DEL

BLACK SABBATH

Black Sabbath se v prihajajočem letu podajajo na Evropsko turnejo v zasedbi Ozzy Osbourne (vokal), Tony Iommi (kitara), Geezer Butler  (bas), Tommy Clufetos – (bobni) in Adam Wakeman (klaviature). Na turneji jih bo v Nemčiji spremljala skupine Soundgarden. Karte so v prodaji že od novembra.

Na vrh članka

COBAINOV NEKDANJI DOM NAPRODAJ

Dom, kjer je preživela svoje otroštvo in najstniška leta, ikona grundga - Curt Kobain, je še zmeraj na prodaj. Hiško v Aberdeenu prodaja Cobainova mati. Na stenah so že zmeraj nekateri Kurtovi napisi in posterji (npr. napis Iron Maiden in Communication Breakdown (pesem Led Zeppelinov).  Tudi sicer je hiša pravzaprav v istem stanju kot je bila v času Cobainove mladosti, kar je razodno tudi iz prodajnih slik, kjer največji fani Nirvane prepoznajo določene dele hiš, ki jih poznajo iz Kurtovih otroških in najstnipkih fotografij. Ali bo dom glasbeno navdihujoč tudi za prihodnjega lastnika, bomo videli, ko se pojavi kupec. Cena znaša pol milijona ameriških dolarjev, Cobainova mati Wendy O’Connor pa upa, da bo kupec dom spremenil v Cobainov muzej.
 

Na vrh članka

NOV ALBUM SKUPINE DEICIDE

Legendarna death metalska skupina Deicide je pod okriljem založbe Century Media pravkar izdala nov album z naslovom »In The Minds Of Evil«. »Ali slišiš? Satanov glas, ki poje skupaj z Deicide«, tako se hvali o albumu vokalist in basist Glen Benton. »je kot, da bi se King Kong posral na marjetico«. Zveni, zlobno?

Na vrh članka

FRED DURST NA TV EKRANE

Pevec skupine Limp Biskit, Fred Durst, je podpisal pogodbo z televizijsko mrežo CW. Ustvaril bo dramo o svojem življenju. Oddaja “The Noise” tako obljublja eno urno zgodbo o življenju mladega glasbenika v devetdesetih.

Na vrh članka

MICK JAGGER POMAGAL SID VICIOUSU

John Lydon, pevec skupine Sex Pistols, pravi, da občuduje pevca skupine Rolling Stones, Mick Jaggerja, ki bi naj pomagal Viciousu, ki je bil leta 1979 obtožen umora svoje punce Nancy Spungen. Nancy je bila z nožem zabodena v trebuh in je izkrvavela do smrti. Nihče, vključno z managerjem od Sex Pistols ni mignil s prstom, da bi mu pomagal, razen Jaggerja. Vicious, ki je bil odvisen od drog, je še pred obravnavo umrl zaradi prevelikega odmerka heroina, ki mu ga je vbrizgala njegova mati.  

Na vrh članka

120 LET OD SMRTI ČAJKOVSKEGA

Čajkovski je v svojih delih je združil značilnosti zahodne romantike z rusko narodno melodiko, osebnim lirizmom in mehkobo slovanske duše. Med njegovimi najbolj znanimi stvaritvami so baleti Labodje jezero, Trnuljčica in Hrestač. Znameniti ruski skladatelj se je rodil leta 1840 v Votkinsku v Zahodni Rusiji. Klavir se je začel učiti pri petih letih. Njegova otroška leta je travmatično zaznamovala smrt matere leta 1854. Leta 1865 je končal študij na konservatoriju v Sankt Peterburgu in med letoma 1866 in 1878 deloval kot profesor v Moskvi. V zasebnem življenju ni bil srečen. Nevrotičnost in čustvena razrvanost, združeni z latentno homoseksualnostjo, sta ga pognali v osamljenost in močno vplivali na njegovo ustvarjanje. Umiril se je šele po hudih udarcih - nesrečnem zakonu z Antonino Miliukovo leta 1877, živčnem zlomu in poskusu samomora - ter s podporo bogate vdove Nadedže von Meck ustvarjal v bolj urejenih razmerah.
Njegov opus poleg baletov zajema več oper, med katerimi sta najbolj znani Evgenij Onjegin in Pikova dama. Napisal je tudi sedem simfonij - morda najbolj znana je šesta, imenovana tudi Patetična - ter mnogo orkestralnih in zborovskih del.

Na vrh članka

MUSE NA PLATNA KINEMATOGRAFOV

Skupina Muse bo v začetku decembra lansirala koncertni film  “Muse — Live at Rome Olympic Stadium,” ki se bo predvajal po evropskih kinematografih. Za tiste, ki bodo obisk kina zamudili bo na voljo kot CD/DVD. DVD bo vseboval 20 pesmi, CD pa 13. Gotovo vredno poslušanja.

Na vrh članka

NAJTEŽJA ENCIKLOPEDIJA ŠVEDSKEGA HARD ROCKA IN HEAVY METALA VSEH ČASOV

Naslov morda zveni prevzetno, toda to je največja in najobsežnejša knjiga o švedskem hard rocku in heavy metalu, ki je bila napisana. Knjiga tehta skoraj 4 kilograme in predstavlja več kot 3600 švedskih hard rock skupin s podrobnimi opisi, od mehkih »AOR« do najtežjega black metala, na 912. barvnih straneh. Vključuje življenjepise, podatke o članih, domačih krajih, opise zvokov in stilov glasbenih skupin, podrobne diskografije z različnimi tiski in formati, slikovni material. Poleg geografskega seznama knjiga vsebuje tudi seznam imen več kot 11700 švedskih hard rock in heavy metal glasbenikov. Celotnemu paketu pa so dodane tudi slike, ki še niso bile videne. 
 

Na vrh članka

SOUNGARDNI BREZ MATTA CAMERONA

Soundgardni se na letošnjo turnejo odpravljajo brez bobnarja Matta Camerona. Razlog so Mattove obveznosti do skupine Pearl Jam. To najbrž pomeni, da bo poleti koncertirala tudi skupina Pearl Jam. Matt je v svojem sporočilu za javnost naznanil tudi, da bo za Soundgardne poiskal ustrezno zamenjavo. up, including Lollapalooza festivals in Chile, Brazil and Argentina next spring.

Na vrh članka

PESEM LIKE A ROLLING STONE PO 48 LETIH DOBILA URADEN VIDEOSPOT

48 let po izzidu je Bob Dylanova klasika “Like a Rolling Stone” dočakala svoj uraden videospot. Gre za interaktiven videospot, ki izgleda kot TV ekran na katerem lahko preklapljate med šestnajstimi kanali, med predvajanjem pesmi. Na kanalih so akterji, ki lip-synckajo na klasiko iz leta 1965 .- napovedovalka dnevnika, zvezva resničnostnega šova ipd. Med akterji je tudi Bob Dylan na kanalu Music 1 Classic. Videospot je del promocije za nedavno izdan Dylanov box-set, ki vsebuje vse albume in kompilacijo z raritetami.

Na vrh članka

U2-ji PO 35-LETIH Z NOVIM MENEDŽERJEM

Paul Paul McGuinness je bil menedžer skupine U2 vse od leta 1978, ko je na koncertu spoznal člane banda. Sedaj prodaja svoje podjetje Principle Management in sicer koncertnemu gigantu Live Nation, katerega soustanoviteljica je Madonna. To pomeni, da bo novi menedžer skupine U2 Guy Oseary. 

Na vrh članka