PUNK ROCK SCENA, 2.DEL

PANKEROSCHI - LEPI NOVI SVET

Pankeroschi so prejšnji mesec izdali novi album, ki nosi naslov ˝Lepi novi svet˝. Ta kočevska punk zasedba opozarja na aktualne družbeno kritične, politične probleme in nepravičnosti, ki so (žal) sestavni del ti. civiliziranega sveta. Izdajo  albuma so obelodanili z ˝release partijem˝, ki se je zgodil 18. maja v novem kočevskem alternativnem prostoru Baza 13.

Na vrh članka

IZŠLA KOMPILACIJA V POKLON PRIDIGARJEM

Založbi Giljotina in Front Rock, ki deluje pod okriljem Subkulturnega Azila,  sta izdali ploščo ˝Tribute to Pridigarji˝, ki je izšla v čast 25. obletnici delovanja te legendarne ormoške ska punk skupine. Na kompilaciji se nahaja 25 izvajalcev iz različnih alternativnih vetrov, ki so prispevali vsak po eno priredbo. 

Na vrh članka

INXSANE RIP

Iz Gornje Radgone prihajajo slabe novice. Namreč člani tamkajšnje skupine InxSane, ki so decembra lani praznovali 15. let obstoja, so naznali konec delovanja. Vzroki za takšno odločitev naj bi tičali v različnih interesih članov skupine. Basist skupine Mateja Horvat se bo zdaj posvetil študijskim obveznostim, ostala člana Dario in Shaggie pa naj bi začela z novim projektom. Več podrobnosti o tem bodo znane kmalu.  
 

Na vrh članka

NO LIMITS HARDCORE ALBUM

Gremo v Koper. Tamkajšnja skupina No Limits je izdala novi album, ki ga je enostavno poimenovala ˝Hardcore˝, kar pa označuje ravno to, kar igrajo. To je njihova četrta izdaja, na kateri se nahaja 13 avtorskih pesmi, ki so nastali med letom 2001 in 2011. Kot bonus skladbo so albumu dodali še priredbo od brazilskih hardcore legend Ratos de Porão. Album je izšel v samozaložbi, uradni izid albuma pa bo pospremil tudi promocijski koncert, ki se bo zgodil 15. junija v mladinskem kulturnem centru v Kopru.   

Na vrh članka

SKAFAVE -EVOLUTION

Izšla je pozornosti vredna kompilacija Skaface - Evolution. Na izdaji lahko zasledimo 15 zasedb, katerih ustvarjanje daje ska glasbi pospešek in angažiranost skozi pozavne, trobente, saksofone in ostala pihala. Nahajamo se torej v ska punk vodah. Na kompilaciji lahko zasledimo tudi še neizdane pesmi skupin Mustard Plug, Mad Caddies, Big D And The Kids Table, 4 Aspirin Morning, Ghetto Blaster in Huge Puppies. Ta kompilacija je izšla le v digitalni obliki pri založbi Dying Records.

Na vrh članka

CHELSEA LIGHT MOVING PO SONIC YOUTH

Na glasbenem portalu Southern Shelter je izšel koncertni posnetek Chelsea Light Moving iz 8. 3. 2013. Posnet je bil v priljubljenem alter klubu The Earl v Atlanti. Chelsea Light Moving je bend Thurstona Moora, ki je nastal leta 2012, po razpadu Sonic Youth v New Yorku. Letos so za Matador Records izdali dobro sprejet ˝S/T˝ prvenec. Glasbeno Thurston Moore s pomagači iz benda nadaljuje, kjer so Sonic Youth končali. Oz. še slabše, kjer so Sonic Youth končali po npr. Murray Street. No, nojza je seveda obilo. Chelsea Light Moving so junija na turneji po Evropi, kjer bodo predstavili svoj istoimenski prvenec, izdan marca letos. 

Na vrh članka

THE THERMALS - DESPERATE GROUND

Nov album so izdali The Thermals iz Portlanda. Imenuje se ˝Desperate Ground˝. Nosi 10 novih komadov njihovega tako domačega pop punka oz. indie punka. Album je že šesti po vrsti in je izšel za založbo Saddle Creek. Založba poleg The Thermals nosi imena kot so Bright Eyes in Cursive. Na založbi jim je tudi izšel EP Desperate Ground Demos s štirimi komadi, originalno izdan na 7 inčerju za letošnji Record Store Day v nakladi 1000 komadov. Omejena naklada barvnega vinila albuma pa je na žalost že razprodana. 
 

Na vrh članka

BIPOLAR DISORDER RAZPADANJE

Bipolar Disorder so sveži bend iz Novega mesta. So živi dokaz, da kultni Sokolski dom še živi in diha dobro alternativno glasbo. Konec aprila so namreč Bipolar Disorder izdali svojo prvo izdajo, ki nosi naslov ˝Razpadanje po koščkih˝. Na vprašanje kdo razpada po koščkih so nam tej crust/hc/crossover punkerji dogovorili naslednje: ˝Jaz, ti, lepota, zdravje, družba, humanost,… Se pa tudi stvari sestavljajo po koščkih. Vse to so neskončni cikli kreacije in destrukcije in čutim, da smo sedaj v destruktivni tranziciji, zato vsi razpadamo po koščkih.˝  Globoke besede, globokega benda. 

Na vrh članka

ZNANI VSI NASTOPAJOČI NA PUNK ROCK HOLIDAYU

Največji domači punk rock festival, ki bo letos med 10. in 14 julijem potekal v Tolminu, je razkril vse nastopajoče. Kot headlinerji bodo na festivalu nastopili švedski punk rock velikani Millenocolin, kanadski Propagandhi, ki so veliki zagovorniki humanizma, anarhizma in človekovih pravic ter tudi veganizma, oder bodo stresli legendarni hardkoraši Suicidal Tendencies. Tako kot lansko leto pa bodo na oder stopili tudi Anti-Flag, družbeno-politično angažiran punk bend iz  Pittsburgha. Na festivalu bo v štirih dneh skupno nastopilo več kot petdeset skupin iz dvajsetih držav. Organizatorji napovedujejo tudi bogat spremljevalni program ter vas obenem vabijo na nepozabne počitnice 2013!

Na vrh članka

THE FALL S TRIDESETO IZDAJO

Nov album so izdali angleški post punkerji The Fall. ˝Re-Mit˝ je reci in piši že trideseti album neumornih The Fall. Nepretrgano so aktivni že od leta 1976. Album je izšel 13. maja na Cherry Red Records, kjer so v preteklosti našli svoj prostor tudi npr. The Dead Kennedys in Suzi Quatro. Prvi singel z albuma ˝Sir William Wray˝ je izšel 20. aprila za letošnji Record Store Day in je bil omejen na 1500 izvodov. The Fall na albumu še vedno pičijo svoj punk in v dvanajstih komadih dokažejo, da še niso za v pokoj. Maja so imeli turo po Veliki Britaniji.

 

Na vrh članka