GLASBENE NOVIČKE

SCOTT WEILAND SE TOŽARI

Nekdanji vodja in frontman skupine Stone Temple Pilots, Scott Weiland, je vložil kontra-tožbo skupine, po kateri zahteva 5 milijonov dolarjev odškodnine. Prvotno so preostali člani skupine Weilanda tožili zaradi kršenja bendovske politike. Weiland pa jih sedaj toži zaradi, po njegovem, neupravičene izključitve iz skupine in se ob tem sprašuje: » Kako izključiš človeka, ki je band ustanovil, poimenoval, odpel vse glavne vokale, napisal vse tekste in bil nasploh prepoznavni znak skupine več kot 20 let.?«

 

Na vrh članka

CHESTER BENNINGTON GLAVNI VOKAL STONE TEMPLE PILOTS?

Ko že govorimo o Stone Temple Pilots, na naslednjem albumu bi naj glavne vokale prevzel Chester Bennington, sicer frontman skupine Linkin’ Park. Ali bo to pod imenom STP ali kakšnim drugim bo pokazal čas in že omenjena sodna obravnava, v vsakem primeru pa pravijo, da je idej ogromno in da si zelo želijo skupaj muzicirati. Bennington je povedal, da obeh bandov ni moč primerjati saj gre za dva povsem različna vibe-a in da se je povabilu k sodelovanju v trenutku odzval in da mu je v veliko čast, saj je odraščal kot veliki oboževalec skupine Stone Temple Pilots.

Na vrh članka

SLAYER Z NOVIM BOBNARJEM

Po mnogih nemirih in pretresljajih znotraj ekipe, se je skupina Slayer odločila za menjavo bobnarja. Dave Lombarda, ki je sicer ustanovni član skupine, bo zamenjal Paul Bostaph. Bostaph, ki je bil med drugim tudi član skupin Exodus in Testament, je v preteklosti prav tako že igral pri Slayerjih in sicer v letih 1992-1996 in 1997-2002. Slayer se kljub smrti legendarnega kitarista Jeff-a Hanneman-a odpravljajo na evropsko in južno-ameriško turnejo, češ da so to dolžni svojim oboževalcem. Hanneman-a bo nadomestil Gary Holt (Exodus).

Na vrh članka

LOU REED OKREVA

Lou Reed se po uspešni presaditvi jeter bojda počuti močnejšega in bolje kot kadarkoli in komaj čaka, da se bo lahko vrnil na koncertne odre. Pravi da od sedaj naprej nase gleda kot na triumf modene medicine, fizike in kemije. 

Na vrh članka

DEMO POSNETKI AXLA ROSE-A

Kitarist skupine Rapidfire Kevin Lawrence, je objavil kratki izsek nikoli slišanih demo posnetkov iz leta 1983, na katerem kot glavni vokalist poje nihče drug kot Axl Rose. Demo bi naj zajemal 5 pesmi in Lawrence pravi, da v kolikor bo dovolj velik interes javnosti, bo te posnetke slej kot prej tudi objavil v celoti. Axl je le tri dni po snemanju zapustil skupino in s prijateljem Izzy Stradlinom ustanovil band pod imenom Hollywood Rose. Vse ostalo pa je zgodovina... 

Na vrh članka

NAPOVED ALBUMA NINE INCH NAILS

Alfa in Omega skupine Nine Inch Nails, Trent Raznor, ki je trenutno s povsem prenovljeno zasedbo na svetovni turneji, vsem oboževalcem zagotovil, da bo novi album skupine izdan še letos. Mnogo materiala bi naj bilo že posnetega. Album bo izšel pod založbo Columbia Records.    

Na vrh članka

MUZEJ JOHNNYA CASHA

V Nashville-u so odprli uradni muzej v počastitev dela in življenja legendarnega Johnny Cash-a. Na ogled so postavili številna oblačila, plošče kitare in mnoge druge artefakte, ki jih je Cash uporabljal ali so kakorkoli drugače povezani z njegovo kariero.   

Na vrh članka

CARCASS SE VRAČAJO PO 17. LETIH!

Legende extremnega metala Carcass so se z založbo Nuclear Blast dogovorili za izdajo svojega prvega celotnega albuma po letu 1996. Album bo nosil naslov Surgical Steel. Ustanovitelj in lastnik založbe Nuclear Blast, Markus Staiger, je dejal da so se mu uresničile sanje in da so Carcass skreirali enega svojih najboljših izdelkov. Vsem oboževalcem pa sporoča : »Na ta album je bilo vredno tako dolgo čakati!« 

Na vrh članka

KILLSWITCH ENGAGE DOBER ODZIV

Peti studijski izdelek skupine Killswitch Engage z naslovom Disarm the Descent se je v ZDA prodal 48000 krat v prvem tednu in s tem zasedel sedmo mesto na Billboardovi lestvici top200. Na albumu se sicer kot glavno vokalist po desetih letih vrača Jesse Leach, ki je nazadnje sodeloval pri albumu, ki danes že predstavlja žanrsko klasiko, z naslovom Alive or Just Breathing. 

Na vrh članka

ODPOVED TURNEJE AS I LAY DYING

Skupina As I Lay Dying so zaradi sodnega procesa proti njihovemu frontmanu Tim Lambesis-u, morali odpovedati celotno evropsko turnejo, napovedano za mesec avgust. Lambesis, ki je po plačilu varščine trenutno na prostosti, je moral vrniti potni list, saj mu sodijo zaradi poiskusa najetja poklicnega morilca, za umor njegove žene.

Na vrh članka

NOV ALBUM PEVCA DREAM THEATER

Pevec skupine Dream Theater, James LaBrie bo po zelo odmevnem Static Impulse iz leta 2010, izdal svoj novi solo album z naslovom Impermanent Resonance. Datum izdaje za Evropo je 29. julij. 

Na vrh članka

BLACK SABBATH PONOVNO ZDRUŽENI

Novi album legendarnih Black Sabbath z naslovom 13, ki uradno izide 10. junija, je že na voljo preko streama na i-tunesih. Gre za prvi album skupine po letu 1978 (Never Say Die!), kjer ponovno skupaj sodelujejo Ozzy Osbourne, Tony Iommi in Geezer Butler.

Na vrh članka