GLASBENE NOVICE

FAITH NO MORE Z NOVIM ALBUMOM

Faith No More trenutno snemajo prvi album po letu 1997. Posnetih je že 10 pesmi, 15 pa jih je še na zalogi v obliki demo posnetkov. Basist Bill Gould,  pravi “Plošča bo zelo drugačna od vsega kar je trenutno zunaj, kar je v bistvu poanta vsega skupaj. Je kombinacija tega kar slišimo in tega, kar se nam zdi, da manjka. Konec koncev bo zvenelo kot Faith No More.” Še neimenovan album bo izdan leta 2015.

Na vrh članka

TONY IOMMI PIŠE ZA CSI

Gledalci serije CSI bodo deležni glasbe Tony Iommija (glavni kitarist skupine Black Sabbath). Tony je sicer polno zaseden z Black Sabbathi, na Facebook profilu pa je objavil, da po turneji rad skoči v studio, kjer večinoma zapisuje ideje, šele potem pa se odloči, kako jih bo uporabil. V ZDA so tako 9. novembra lahko spremljali epizodo z njegovo glasbo, izkušnja pa mu je tako všeč, da razmišlja, da bi posnel še več materiala za serijo. Fani Black Sabbathov so sicer v seriji CSI že bili deležni njihove glasbe, saj je zadnji del 13. sezone predvajal pesem “End of the Beginning”. Ob komericalnih podvigih Iommi ni pozabil na prvotno poslanstvo - dvajseta in bojda zadnja plošča skupine bo posneta prihodnje leto.
 

Na vrh članka

NOV ALBUM MUSE Z LANGOM

Prihodnji album angleškega banda MUSE bo prežet z rock’n’rollom. Člani skupine so potrdili, da že snemajo nov studijski album in to z znanim producentom Robertom “Mutt” Langom, ki je v preteklosti sodeloval z AC/DC (na legendarnem albumu Back in Black) in skupino Def Leppard (Pyromania  in Hysteria). Za Muse bo to šesti studijski album, datum izzida pa še ni znan.

Na vrh članka

TROJNI CD SKUPINE SOUNDGARDEN

Skupina Soundgarden je oznanila, da bo izdala nov, kar trojni CD naslovljen kot “Echo of Miles: Scattered Tracks Across the Path.” CDji bodo izdani 24 novembra, kolekcija pa bo vsebovala tudi novo pesem “Storm”. Vsak CD znotraj kolekcije ima svoje ime in temo, tako se imenujejo: “Originals,” “Covers,” in “Oddities.” 

Na vrh članka

MANSON PONOVNO

Marilyn Manson bo ponovno zaharal. Nov album z imenom ‘The Pale Emperor’ naj bi bil nared že konec januarja. Datum je pricurljal preko novozelandskega portala iTunes, kjer je kot datum izzida naveden 28. januar; obljavljen je tudi celoten seznam pesmi. Uradno objavo še čakamo.

Na vrh članka

ZAPUSTIL NAS JE JACK BRUCE

Jack Bruce, basist skupine Cream je preminil v 71. letu starosti. Cream je bila ena prvih rock superskupin, ki je v šestdesetih povezala Bruca, kitarista Erica Claptona in bobnarja Gingerja Bakerja. Bruce je poleg igranja basa, poskrbel še za vokale in je so-avtor pesmi “I Feel Free,” “Sunshine of Your Love” in “White Room.” Ko so se leta 1968 člani skupine Cream razšli 
je Bruce nadaljeval z izdajanjem solo albumov, sodeloval je tudi z drugimi skupinami. Počivaj v miru, Jack. 
 

Na vrh članka

MIXTAPE KURTA COBAINA

Pojavila se je kaseta Kurta Cobaina, ki razkriva kakšno glasbo je poslušal. Datira v leto 1988, ko je bil star 21 let (eno leto pred izzidom Nirvaninega prvenca Bleach). 30-minutna kaseta nosi naslov Montage of Heck in jo že lahko najdete na portalu Vimeo. Zajema na primer pesmi “Being for the Benefit of Mr. Kite” od Beatlov, “Eruption” od Van Halen, “Hot Pants” Jamesa Browna, “Whole Lotta Love” od Led Zeppelinov, “Run to the Hills” od Iron Maidnov, “New Age” od The Velvet Underground, “Call Any Vegetable” Franka Zappe in celo nekaj otroških pesmi  denimo “Curious George,” “Sesame Street” in “The Flintstones.” Polni seznam pesmi, si lahko ogledate na spletni strani (blogu) United Mutations.
 

Na vrh članka

RECORD STORE DAY: MOTHER LOVE BONE, JUDAS PRIEST, KORN, metallica..

Ameriški Record Store Day, ki ga bodo v ZDA obeležili na “črni petek” konec novembra, udi letos prineša zanimivo bero albumov. Za grungerje bodo poskrbeli Mother Love Bone, ki bodo izdali single še nikoli prej objavljen studijski posnetek priredbe “Hold Your Head Up” in še prej neobjavljeno verzijo pesmi “Holy Roller” iz časa edinega albuma skupine  “Apple.”Za metalce so tukaj Judas Priest z 10-palčno barvno vinilko “5 Souls,” s pesmimi iz albuma Redeemer of Souls EP, npr. “Snakebite,” “Tears of Blood,” “Creatures,” “Bring it On” in “Never Forget,” - nobena od slednjih doslej še ni izšla na vinilu. Skupina Korn bo na plano spustila dvojni-LP reissue njihovega istoimenskega albuma iz leta 1994, Metallica pa ponuja 12-palčni “Lords of Summer” single, tako studijsko kot live verzijo. Ob tem nove izdaje ponujajo še skupine: New Order, Mastodon, Green Day, the Flaming Lips, the Ramones in J. Mascis. Za poln seznam novo izdanih albumov obiščiteuradno stran Record Store Day. 
 

Na vrh članka

MEGADETH

Megadeth sporočajo, da z snemanjem nove plošče pričenjajo že januarja prihodnje leto, pričakujemo pa jo nato lahko konec leta po končani turneji.  Band obljublja nov pristop, upajo, da bodo sodelovali s producentom Maxom Normanom. Pustimo se presenetiti.

Na vrh članka

JOHN CARPENTER

John Carpenter, človek zaslužen za filme kot so Halloween, Escape From New York, They Live bo izdal svoj debi album Lost Themes. Prvi single Vortex napoveduje, da bo album milo rečeno  strašljiv.

Na vrh članka