GLASBENE NOVIČKE 4.DEL

ROLLING STONES SO SE V LETU 2014 PRIČELI KOTALITI V DUBAJU

Legendarni Rolling Stones so svojo turnejo 14 on Fire tour začeli s prvim nastopom v Združenih Arabskih Emiratih. Na koncertu v Areni ob otoku Yas v Abu Dhabiju so Stonesi odigrali 19 pesmi z malo spremembami playliste iz njihove turneje l. 2013. Za letošnjo turnejo so sicer pripravili 60 pesmi. Tudi letos se bo bendu pridružil en od bivših članov, Mick Taylor, ki je po smrti Briana Jonesa in pred pridružitvijo Ronnie Wooda, nekaj časa brenkal za Stonese. Letos bo zaigral dve skladbi na njihovih koncertih. 
 

Na vrh članka

DAVID LEE ROTH & MIKE LOVE

David Lee Roth  je združil moči z Mike Loveom iz zasedbe Beach Boys v live nastopu in izvedbi skladbe »California Girls«, ki sta jo zapela na 21 podelitvi nagrad Ella, ki se je odvila v Los Angeleški četrti Beverly Hills. Roth je na koncert priletel iz Tokia, da bi Združenju Pevcev pomagal počastiti delo Mike Lovea. Skladbo »California Girls« sta napisala Mike Love in Brian Wilson, Roth pa jo je sredi osemdesetih priredil in s svojo izvedbo prav tako kot originalna skladba požel veliko uspeha pri poslušalcih. Nekoč Beach Boy John Stamos je vodil prireditev in odigral skladbo na kitari.                                        Sicer pa se je David Lee Roth v Kaliforniji kot gost na koncertu pridružil še enemu zvezdniku, v tem primeru mlajše generacije. Na koncertu v Venice Beach je David nastopil skupaj z raperjem Eminemom.  

Na vrh članka

KORN VRAČAJO UDAREC

V skladbi »Spike in my Veins« zasedba Korn napada državni nadzor nad podatki in moderno informacijsko prenatrpanost.                                                                                                        »Vsi smo ujeti v gledanje ponorelih internetnih ali TV medijev, ki so nas zmanipulirali do te mere, da nam preprosto ni mar, ko naša privatnost izginja sleherni novi dan, » je izjavil član benda Jonathan Davis. Pesem »Spike in my Veins« najdemo na lanskem albumu »The Paradigm Shift«, video za skladbo pa odseva poglede članov zasedbe na omenjeno temo.

Na vrh članka

COBAINU POSTAVILI SPOMENIK

 

V rojstnem mestu Curta Cobaina, pevca nekdanje skupine Nirvana, postavili njegov spomenik. 
Spomenik, statuo nekdanjega frontmana legendarne seattelske grunge zasedbe Nirvana Curta Cobaina, ki mu po licu polzi solza, in ki bi 20. februarja praznoval 47 rojstni dan, če bi seveda bil še živ, so postavili v Aberdeenski muzej zgodovine v ameriški zvezni državi Washington. Na ta dan je bil del praznovanja tudi glasbeni gig in nastop Cobainovega nekdanjega učitelja kitare.
 

Na vrh članka

SKINNY PUPPY ZAHTEVA POPLAČILO

Kultna kanadska elektro-industrial zasedba Skinny Puppy, v kateri sta glavna akterja Nivek Ogre in cEvin Key, z nekaj premori obstaja vse od leta 1982 naprej, je preko oboževalca, ki je delal v priporu, izvedela, da so njihovo glasbo uporabljali zasliševalci v Guantanamu in tako mučili zapornike.                                                                                                                           Zato se je skupina sedaj odločila zahtevati svoj denar in je tako Pentagonu (menda) izstavila račun za 666 tisoč ameriških dolarjev.                                                                                               “Poslali smo jim račun za naše glasbene usluge upoštevajoč, da so nas prehiteli in našo glasbo uporabili brez našega vedenja in jo uporabili kot orožje proti ljudem,” je Key povedal za CTV News.  “Nisem proti, da našo glasbo uporabljajo z namenom, da komu škodujejo, sem pa proti, da jo uporabljajo brez kakršnega koli dovoljenja,” je še dodal. Bend, ki je poznan po svojih “težkih” elektronskih zvokih, efektih in specifičnem vokalu, sicer ni presenečen, da je njihova glasba končala v Guantanamu.                                                                      “Kar lahko bi si mislili, da se bo kaj takega zgodilo. Ker delamo vznemirljivo glasbo, ki se jo očitno da uporabiti tudi na čudne načine, a nam to ni blizu. Zato smo se domislili vsote, ki bi bila primerna glede na zlobo tega početja, zato smo pristali na 666 tisočakov,” je še povedal Key.                                                                                                                                             Skinny Puppy so trenutno na turneji po ZDA, kjer promovirajo lani izdani dvanajsti album Weapon.

Na vrh članka

PRIHAJA VISOKOKAKOVOSTNI GLASBENI PREDVAJALNIK PONO

Neil Young je na Kickstarterju pričel ponujati njegovo dolgo pričakovano kakovostno digitalno glasbeno storitev. Imenuje se PonoMusic (naprava se imenuje Pono Player). Naprava stane 399$ in ima 128GB spomina. Oglejte si video na kickstarterju (http://www.ponomusic.com/#home) in sami presodite.  V videu na kickstarterju Young primerja poslušanje glasbe na MP3 predvajalniku, s poslušanjem glasbe pod vodo. Pono ni le nova naprava za poslušanje avdio datotek, gre za gibanje, ki ohranja občutek duha in čustev, ki so jih umetniki dali v svojih prvotnih studijskih posnetkih. 
Trikotna naprava poveže PonoMusic App z računalnikom, ki ponuja dostop do zbirke PonoMusic, kjer lahko kupite in prenesete glasbo, podobno kot pri storitvah iTunes. Obstajata dve izhodni  napravi, ena je namenjena za uporabo slušalk druga pa je namenjena za domači avdio sistem in avtomobile. Young je zapisal:« Prvo poslušanje PonoMusic je kot eksplozija dnevne svetlobe, ko zapustiš kino dvorano na sončen dan«.
 

Na vrh članka

IGGY POP NA RADIU BBC 6

Po uspešnem gostovanju v božičnem radijskem programu na BBC 6 se popularni rocker Iggy Pop vrača za mikrofon, tudi tokrat radijski in tudi tokrat na isti radijski postaji. Radijsko glasbeno oddajo bo prevzel od pevca zasedbe Pulp Jarvisa Cockerja in bo na sporedu ob sobotah med 16h in 18h.                                                                                                                                         Iggy je izjavil; »Rešetanje spominov in glasbenega arhiva, da bi s poslušalci delil glasbo, ki jo spoštujem, je v meni zenetilo ogenj. Tako sem pravzaprav upal, da me bo Beeb (BBC) povabil, da naredim še kaj dobrega v tej smeri. Očitno v minuli oddaji že sem, zato me boste še slišali!                                                                                                                                        Na BBC 6 so dodali; “BBC Radio 6 Music je izjemno ponosen, da lahko gosti Iggy Popa, umetnika, ki je zmeraj kršil pravila in v življenja ljudi prinašal alternativno glasbo. »

Na vrh članka