TRDOKOVINSKE NOVICE

Norveška zasedba Audrey Horne, ki jo sestavljajo člani Enslaved, Sahg, I, Demonaz in Ov Hell, bo 5. februarja pri Napalm Records izdala svoj četrti studijski album Youngblood..

Tomcat bodo pod okriljem založbe On Parole Productions 1. marca izdali prvenec, naslovnjen Bits N’Pieces.

Pri založbi Peaceville Records bo 25. februarja izšel novi album zasedbe  Darkthrone z naslovom The Underground Resistance.

Taake  bodo ob 20. obletnici obstoja izdali dvojni CD z naslovom Gravkamre, Kroner og Troner z 20 raritetami in novimi komadi, ki bo luč sveta ugledal 4. marca, po izdaji pa bo sledila tudi evropska turneja.

Great White bodo svojo 30. obletnico delovanja proslavili z novim koncertnim albumom z naslovom 30 Years - Live From The Sunset Strip, ki bo izšel 22. februarja pri založbi Frontiers Records.

Gama Bomb so podpisali z AFM Records, pri katerih bodo 19. aprila izdali novi album imenovan The Terror Tapes.

Finci  Horna bodo 8. marca izdali novi album Askel Lähempänä Saatanaa.

Rotting Christ bodo 1. marca izdali album z naslovom Κατα τον δαιμονα εαυτου.

Black Sabbath so novi album, ki bo izšel junija, poimenovali 13. Poleg tega so razkrili novega session bobnarja – to je Brad Wilk (Rage Against The Machine).

Dark Tranquillity bodo 27. maja izdali deseti album z naslovom Construct.

Drugi album zasedbe Gonoba z naslovom Endless Cycles bo izšel 7. februarja pri založbi On Parole Productions.

Six Feet Under bodo 19. marca pri založbi Metal Blade Records izdali svoj novi album, naslovljen Unborn.

Britanske doom legende Cathedral bodo aprila izdale zadnji album kariere, imenovan The Last Spire.

Finntroll bodo 25. marca pri Century Media izdali nov album, imenovan Blodsvept, ki so ga posneli v Sonic Pump studiu v Helsinkih, za naslovnico pa je že tradicionalno poskrbel kitarist Samuli »Skrymer« Ponsimaa.

Hypocrisy bodo konec marca izdali album z naslovom End Of Disclosure, ki ga bodo predstavili tudi na evropski turneji. Najbližje nam se bodo 14. aprila ustavili na Dunaju.

Orange Goblin bodo marca izdali live CD/DVD z naslovom A Eulogy For The Fans – Orange Goblin Live 2012. DVD bo vseboval video zapisa nastopov na lanskih festivalih Hellfest in Bloodstock Open Air, CD pa zvočni zapis slednjega.

Pevec  Sebastian Bach bo 22. marca pri založbi Frontiers Records izdal novi koncertni CD/DVD z naslovom ABachalypse Now.

Stone Sour bodo 9. aprila pri založbi Roadrunner Records izdali album z naslovom House Of Gold And Bones

Amorphis  bodo 19. aprila pri založbi Nuclear Blast Records izdali novi album z naslovom Circle..

Anthrax bodo marca izdali EP priredb z naslovom Anthems.

Soilwork  bodo 1. marca izdali dvojni album z naslovom The Living Infinite. 

Stratovarius  bodo konec februarja izdali novi album z naslovom Nemesis.

The Black Dahlia Murder bodo junija pri založbi Metal Blade Records izdali novi album z naslovom Everblack.

Amorphis  bodo 19. aprila pri založbi Nuclear Blast Records izdali novi album z naslovom Circle..

 

Na vrh članka

NOVICE RAZNO

Skupina Kiss je 30. januarja praznovala 40 let od svojega prvega koncerta. Na ta dan so namreč leta 1973 v nekem nočnem klubu v New York-u prvič stopili na oder. Nastopili so pred desetimi ljudmi in zaslužili 50$. Vse ostalo je zgodovina...

Legendarni Eric Clapton je naznanil izdajo albuma Old Sock. Album bo zajemal 10 priredb Claptonovih najljubših skladb od izvajalcev kot so Gary Moore, Peter tosh, George Gershwin,... in tudi dve novi skladbi pri katerih je sodeloval tudi s Paul McCartneyem, Chako Khan, Steve Winwood-om in še nekaterimi.

Ni ravno skrivnost, da je Jack White, nekdanji pevec in kitarist skupine the White Stripes, velik ljubitelj vinilk. Nedavno se je odločil, da bo ponovno izdal serijo vinilk z naslovnom “Complete Recorded Works in Chronological Order”. Gre za poln katalog redkih blues skladb, ki so trenutno v lasti neodvisne škotske založbe Document Records.

Režiser Gabriel Range bo kmalu lansiral film z naslovom Lust For Life, ki bo pripovedoval zgodbo o tem, kako sta se  v sedemdesetih združili poti Iggyja Popa in Davida Bowieja. Pod drobnogledom bo Bowijev album Low in prvi dve solo plošči Iggyja Popa. Glasbenika bosta komentriala albume drug drugega.
Moderna hipija MGMT sta naznanila, da bosta letos junija izdala nov album. Šlo naj bi za nadaljevanje albuma Congratulatons iz leta 2010. Rolling Stone, ki naj bi se že dokopal do nekaterih melogij pa piše, da bo album “še bolj čudaški” od prejšnjega. 

Arcade fire prodajajo cerkev v kateri so posneli albuma Neon Bible in The Suburbs. Cerkev spreobrnjena v studio, ki stoji v Quebecu, je na prodaj za 325,000 ameriških dolarjev. Poleg studia, katere vsebina ni na prodaj, cerkev vsebuje kuhinjo, pralnico in tri spalnice. Cerkev so sicer kupili leta 2005 po uspehu albuma Funeral.

Legendarni britanski rockerji Led Zeppelin se dogovarjajo s portali Spotify, Rdio in Rhapsody o spletni objavi celotnega kataloga pesmi. Poteza je presenečenje, saj so leta 2007  pravice dodelili izključno iTunesom. Letos se obeta tudi več izdaj starih pesmi v različnih zvedbah.

Thin Lizzy bodo odslej nastopali izključno pod imenom Black Star Riders. Na bobnih se jim bo pridružil Jimmy DeGrasso (doslej igral z Alice Cooperjem, Megadeth, David Lee Rothom in Suicidal Tendencies). Trenutno se pod taktirko legendarnega Kevina Shirleya mudijo v studiu. Album naj bi izšel meseca maja.

Na vrh članka