DO IT YOURSELF!, PT.7

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!

ZA IZDELAVO SVEČNIKA POTReBUJETE STEKLEN KOZAREC, NA KATEREGA IZ ZUNANJE STRANI NALEPITE TISKANO STRAN TEKST, VAM LJUBEGA BESEDILA, IZ KATERE IZREŽETE SRČEK ALI POLJUBEN LIK. ZA DODATNO DEKORACIJO LAHKO NA NAVOJ STEKLENICE ZAVEŽETE TUDI TRAK.

STARE KLJUKE LAHKO UPORABITE KOT DRŽALA ZA TORBICE, NAKIT, PASOVE ALI V KOPALNICI KOT KAŽE PRIMER ZGORAJ ZA OBEŠANJE BRISAČ

 

IZ TRAKA BLAGA, USNJA ALI IZ DEBELEŠEGA, A PROŽNEGA PAPIRJA LAHKO KOT JE RAZVIDNO IZ SLIKE ZHORAJ IZDELATE DRŽALO ZA POLNILEC, KI BO OB POLNJENJU DRŽALO MOBILNIK.

ŠE MANJ DELA KOT TRAK ZGORAJ DESNO LAHKO IZDELATE DRŽALO ZA REVIJO, TORBICO, ŠAL. STAR USNJEN PAS PREPOGNEMO PO DOLŽINI IN GA NA VRGU PREBODEMO Ž ŽEBLJEM.

IZ STARE PALETE LAHKO NASTANE STOJALO ZA REVIJE. LES PREBARVAJTE IN PREMAŽITE, PRILAGODITE KAKŠNO LETVICO, ČE JE POTREBNO IN VSTAVITE REVIJE.

Na vrh članka