DO IT YOURSELF!, PT.3

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!


“ODLIČEN PRIMER PREOBLIKOVANJA LESENIH PALET.”


“ZA URO, KI BO POLEG ČASA KAzALA ŠE NA VAŠE ŽIVLJENJSKE TRENUTKE, POTREBUJETE OKVIRJE ZA SLIKE, FOTOGRAFIJE in PA MEHANIZem S KAZALCEMA (MORDA OD KAKŠNE STAREJŠE URE) ENOSTAVEN PROJEKT, ki VAS LAHKO OPOMINJA TUDI NA TO , da JE ČAS, DA KOGA OBIŠČETE. OBENEM TUDI DOBRA IDeja ZA DARILO!”

“PIZ OKVARJENA ALI STARE ZADRGE LAHKO Z NEKAJ SPRETNOSTMI ŠIVANJA USTVARITE ZANIMIVO VERIŽICO.”


IMETNIKI PRAZNIH VŽIGALNIKOV IN LJUBITELJI MOTORJEV? IMAMO IZZIV ZA VAS. KOT DOKAZUJEJO FOTOGRAFIJE, JE Z NEKAJ POTRPLJENJA IZ DVEH VŽIGALNIKOV MOGOČE USTVARITI MOTOR. DOBER PROJEKT ZA URE TEHNIKE, IZVIRNO DARILO ZA MLAJŠE BRATCE ALI NEČAKE TER ODLIČEN UBIJALEC DOLGČASA.“


“ IMATE HLAČNE PASOVE, KI JIH NE NOSITE VEČ? ZBERITE VSAJ DVA IN SKUPAJ Z NOSILNO PALICO LAHKO
 POSTANETA FLEKSIBILNA DRŽALA ZA KNJIGE. PAZITE LE, DA BODO NA DNU TEŽJE IN DEBELEJŠE KNJIGE. ”

Na vrh članka