ZAKAJ VEGANI SOVRAŽIJO LJUDI?

VEGANSTVO JE EDINI NAČIN, DA ZAUSTAVIMO ALI VSAJ UPOČASNIMO SMRT NAŠEGA PLANETA

KAJ SE DOGAJA V RESNICI S HRANO, KI BI LAHKO NAHRANILA OTROKE, KI UMIRAJO VSAKI DAN ZARADI LAKOTE? 

Eno izmed mnogih vprašanj, ki jih slišim od ljudi, ki jedo živali je ta zakaj mi tako sovražimo ljudi, da hočemo pomagati živalim? Mislim prav na bruhanje mi gre, ker so to ljudje, ki jih prav malo briga za človeštvo in kaj se dogaja z drugimi; samo da imajo kaj za povedati proti nečemu kar pravzaprav rešuje ta svet. Lakota ne obstaja, so samo ljudje, ki upravljajo z le to in lažejo milijonom, da ni dovolj vode in hrane. 

Kaj se dogaja v resnici s hrano, ki bi lahko nahranila otroke, ki umirajo vsaki dan zaradi lakote? Ta hrana raste in gre v želodce živine, ki jo bodo kasneje zaklali in napolnili z lepilom, antibiotiki in hormoni, da bo dobro zgledalo in imelo lepo roza barvo. Ljudje, ki si lahko privoščijo meso ga bodo jedli, se pri mizi pogovarjali o tem kako žalostno je, da obstaja lakota, ne vedoč, da za pridelavo enega kilograma žita porabimo le okoli 1,500 litrov vode, medtem, ko  za en kilogram svinjine porabimo kar 15,000 litrov. 

Kje je logika? Kje so naši predsedniki in ministri, ki naj bi skrbeli za naše zdravje in okoljevarstniki, ki jim je mar do zemlje? Vse prdenje in sranje od živali, ki jih gojijo za hrano je največji razlog za klimatske spremembe, ampak jebeš to – dajmo rajši reciklirat in šparat z bencinom, ker to bo naredilo veliko. Kaj ti pomaga če se tuširaš samo 5 minut, ko pa imaš vsaki dan za kosilo meso in kozarec mleka. In ni samo v tem kako kruto je, da ubijamo več kot 60 milijard živali na leto, ampak v tem kako nezdrava je ta prehrana. Kitajska Študija je dokazala, da uživanje živalskih izdelkov pripomore k boleznim kot so rak, diabetes, osteoporoza itd. Da ne govorimo o tem kako naše telo ni narejeno za presnovo težkega in mastnega mesa, mleko je dobesedno za teličke, ki so v današnjem svetu odpeljani od svoje mame po nekaj urah. Če nebomo nehali jesti rib, bodo morja do leta 2040 prazna.

MISLITE, DA KRAVE MAGIČNO PROIZVAJAJO MLEKO?

 Ne, posiljene so znova in znova, ker naj bi tbilo mleko zdravo (ni,  pravzaprav je zelo nevarno) in imajo nameščene naprave na vime, ki so otečene in zagnojene; njami, pa še malo mleka a ne? Meso, ki ga jeste?  En zrezek lahko vsebuje tudi do 200 različnih krav in hrenovke imajo vse od oči do jeter in dreka; pa še roza barvilo, da je lepe barve. Je to kako bomo pokončali ta svet? Da bomo lagali ljudem kaj jedo samo da zdravstvo in farmacija nebota šla u maloro? Je denar res tako vreden, da bomo ljudje pustili se voditi korporacijam, ki jih zanimata moč in milijoni? Že tako nas vzgajajo preko medijev, da nam je namenjeno, da nismo bogati in, da jih moramo ubogati, če želimo preživeti, ampak bomo šli tako daleč, da bomo dopustili, da upravljajo z našim zdravjem?

KOLIKO ŽVALI BI LAHKO UBILI BREZ OROŽJA IN POMOČI?

 Veganstvo je edini način, da zaustavimo ali vsaj upočasnimo smrt našega planeta, ker na koncu bo narava zmagala, na koncu bo narava vedno izničila virus (to smo mi) in preživela, tako da če želimo našim prihodnjim generacijam olajšati življenje, nehajmo jesti živali in začnimo jesti rastline. Če mislite, da veganska prehrana ni naravna, ker smo ustvarjeni, da jemo meso, mi samo povejte koliko žvali bi lahko ubili brez orožja in pomoči? Samo vi in lev, samo vi in krava… in še bolj zanimivo – koliko prašiča bi pojedli, če ga nebi spekli in začinili? Bi jedli surovega? Ker pravi mesojdeci ga namreč jedo brez žara in pečice. In drugi izgovor, ki pravi, da veganstvo ni naravno, ker potrebujemo B12 dodatke. Zahvalite se tistim, ki so uničili in zastrupili zemljo, ker smo jo včasih dobivali kar z nje. B12 najdemo v zemlji, in ker je zemlja tako zastrupljena, morajo tudi živali jemati dodatke, da lahko vi ta vitamin dobite prefiltriran skozi en zrezek.

Na vrh članka