V KANADI ŽE POMANJKANJE KONOPLJE

ŽE PRVI DAN PO LEGALIZACIJI JE PO VSEJ DRŽAVI ZMANJKALO MARIHUANE

V Kanadi je 17. oktobra stopil v veljavo zakon, po katerem bodo Kanadčani lahko imeli pri sebi  do 30 gramov posušene rastline konoplje, vsako gospodinjstvo pa bo lahko doma gojilo do štiri rastline. Po vsej državi so kadilci množično naročali marihuano preko spleta ali pa ure stali pred coffee shopi. Večina zaman, saj zalog ni bil dovolj.

VELIKO TRGOVIN PRIČAKUJE,
DA SE BO STANJEIZBOLJŠALO, SAJ JE
TO BIL LE PRVI DAN, KO SE JE LEGALNO 
PRODAJALA MARIHUANA

V Quebecu so stranke ure čakale v vrsti, da bi lahko stopile v trgovino, ampak mnogi so morali domov praznih rok. Ena stranka je za The Montreal Gazette povedala »za mene je rezultat: črni trg 1, vlada 0«. Na zahodu so bile trgovine 17. oktobra preprosto zaprte, saj niso mogle dobaviti tako velikih količin. Če pogledamo proti severu, je bila edina odprta trgovina v Yellowknife, pa še tam je robe zmanjkalo pred koncem dneva. Enako se je dogajalo z največjimi spletnimi ponudniki, kjer so uporabniki prav tako pokupili vso zalogo. Tudi v Ontariu so ponudbe stalno manjše, saj so razprodali večino izdelkov, v Britanski Kolumbiji so bili v nekaj minutah po odprtju razprodani cenejši proizvodi, do jutra pa so pošli še vsi ostali.
Internetna stran v Nunavutu se je čez dan večkrat sesula, ko pa so jo spet vzpostavili, pa je bila večina zalog že razprodanih.
Eno od podjetij v Winnipegu je razprodalo vso zalogo že zgodaj zjutraj in zaslužilo 50.000$. V pokrajini Alberta so razprodali tudi vso konopljino olje. V trgovinah Nove Škotske so bili na voljo le omejeni izdelki. Takšnih primerov je še in še.
Še več, kanadski poštarji so stavkali, kar je dodatno vplivalo na dobavo izdelkov iz spletnih trgovin.
Situacija pa kljub temu ni preveč presenetljiva. Poznavalci so takšen  primankljaj napovedali. V štu-diji, ki so jo opravili na začetku tega meseca, so raziskovalci Univerze Waterloo in C.D. Howe inštituta prišli do ugotovitev, da je v Kanadi na voljo 210 ton marihuane, glede na povpraševanje pa bi potrebovali 610 ton.
Tudi eden od proizvajalcev je priznal, da ne izpolnjujejo povpraševanj.
Veliko trgovin pričakuje, da se bo stanje izboljšalo, saj je to bil le prvi dan, ko se je marihuana legalno prodajala

Na vrh članka