SOBIVAMO!

REŠEVANJE PROBLEMATIK IN OZAVEŠČANJE

Program Sobivamo! je osveščevalnega značaja, saj je njegov namen z direktnimi akcijami in pristopi opozarjati in opominjati mlade na različne problematike (okolje, politična angažiranost, marginalizacija določenih skupin itd.), hkrati pa analizirali potrebe mladih na lokalni ravni.  Program je namenjen tudi povezovanju mladih z ostalimi starostnimi skupinami v mestu.

Program predvideva številne akcije in sklope, ki jih bomo izvajali skozi vso leto. Mnogi med njimi so zastavljeni inovativno, obenem pa vsebujejo element presenečenja, zato podrobnosti tokrat ne bomo razkrivali. Da malo podražimo vašo domišljijo pa vseeno navajamo imena nekaterih akcij, ki sledijo: Eko policija, Knjiga reklamacij, Pasji paradiž, Kolesarska straža, Potujoča kuhinja, Otrok na cesti, Prešite odeje, Eko košarka in še in še.
    Pretekal akcija, ki smo jo že izvedli je bila akcija, kjer smo branjevkam na tržnici ponudili čaj. Z  gesto smo dokazali, da smo pripravljeni pomagati ter imamo posluh za someščane. 
Trenutek topline, dobra misel, stisk roke in pozornost tem ljudem gotovo veliko pomenijo, mladi pa imamo na ta način možnost javnega udejstvovanja. Tokrat smo spoznali branjevke, njihov način življenja in preživeli drugačno jutro. Za takšno akcijo smo se odločili, ker zaradi neurejenih razmer na mariborski tržnici nenehno poslušamo o težavah branjevk in ker se nam zdi, da je to skupina, ki velikokrat ostane spregledana, čeprav v zimskem času kljub mrazu vztraja, da življenje na tržnici ne zamre in seveda tudi zato, ker jim prodaja na tržnici predstavlja vir preživljanja. Branjevke so bile toplega časa nadvse vesele in prijetno presenečene, saj mladi običajno le redko najdemo pot na mariborsko tržnico. 
 

Na vrh članka