SAM SVOJ MAJSTER

BREZPLAČNE MLADINSKE DELAVNICE

Sklop (brezplačnih) delavnic praktičnega znanja „Sam svoj majster“ je mladinski program Društva IndiJanez, ki  želi na dinamičen način prispevati k obogatitvi pridobivanja znanj in spretnosti mladih ter vzpostavljati vseživljenjsko učenje, pridobivanje socialnih kompetenc in razvoj osebnih potencialov.
Delavnice so namenjene mladim do 30. leta starosti, prijave pa zbiramo  po elektronski pošti (pisarna@indijanez.si) in so potrebne zaradi predhodne nabave materialov in orodij. Program podpirata Urad za Mladino in Mestna občina Maribor.

DELAVNICA IZDELOVANJA LESENIH IZDELKOV

V začetku novembra se je na Srednji lesarski šoli v Mariboru pričela brezplačna delavnica izdelovanja lesenih izdelov.

Delavnica bo potekala dva tedna, od torka 4.11. do četrtka 13.11., po 5 šolskih ur v popoldanskem času (predvidoma od 15:30 naprej).

Na delavnici se mladi seznanjajo z osnovnimi tehnikami obdelave lesa preko praktičnega dela z ročnimi orodji. Na izbiro je izdelava začimbnice, piramidaste oblike ali izdelava modularnih poličk, ki bodo mladim ostale v trajno last. Delavnice ne predvidevajo predhodnega znanja ali lastnega orodja, prvi  vtisi pa so izjemno pozitivni. 

DELAVNICA SLIKOPLESKARSTVA

V sodelovanju s Srednjo gradbeno šolo Maribor bomo od 17.11. izvedli delavnico slikopleskarstva v obsegu 20 - 25 ur.

Delavnica bo obsegala spoznavanje različnih materialov in premazov ter predvsem tehnik dela na manjših površinah - od osnovnega pleskanja do zahtevnih opleskov v barvi ter dekorativnih poslikav.  Vsekakor uporabno znanje, ki je dobrodošlo pri obnavljanju doma.

Delavnica ne predvideva predhodnega znanja.

DELAVNICA KERAMIČARSTVA

Delavnica keramičarstva, ki jo prav tako izvajamo v sodelovanju s pedagogi Srednje gradbene šole v Mariboru, bo zajemala  spoznavanje ploščic in raznolikega polaganja in oblog podov ter sten in pa seveda  tehnik dela (tudi pri dekorativni keramiki - npr. mozaikih). Učenje bo potekalo preko praktičnih nalog.

Delavnica ne predvideva predhodnega znanja, izvajala pa se bo kot ločena delavnica, a istočasno s slikopleskarsko delavnico, zato lahko obiščete ali eno ali drugo.

DELAVNICA ŠIVANJA S ŠIVALNIM STROJEM

Delavnica šivanja s šivalnim strojem se v času pisanja tega že odvila.  Prejeli smo izjemno število prijav, zato jo bomo konec decembra dopolnili z delavnico pletenja in kvačkanja (brez omejitve mest), kamor bomo še posebej toplo povabili tiste, ki zaradi zapolnitve mest delavnice šivanja s šivalnim strojem niso mogli obiskati. Videoposnetek, ki bo zajemal utrip z delavnice bo objavljen na www.pekarna.tv.

 

 

Na vrh članka