RAZSTAVIŠČE MC PEKARNA

Razstavišče se nahaja v MC Pekarna in je dobro vključeno dejavnost Mladinskega centra, zato je tudi dobro obiskano. Razstavljavci so mladi nadarjeni umetniki, ki na začetku svoje poti težko najdejo pot do uveljavljenih galerij in se tukaj lahko predstavijo svojim vrstnikom. Mladim želimo ponuditi prostor za  predstavitev umetniškega udejstvovanja, krepitev socialnih veščin, platformo za kreativno, družbeno usmerjeno delovanje mladinskih skupin in posameznikov, vključevanje mladih z manj priložnostmi in  krepitev kreativnosti mladih.


V letošnjem letu smo organizirali in izvedli 4 različne razstave mladih, še neuveljavljenih fotografov:

Fotografsko razstavo Kulturno umetniškega Društva Solar Pulse Music - »KOLLAPS TRADIXIONALES«


Solar Pulse Music je kulturno društvo, ki v Mariboru že dvanajst let organizira koncerte neodvisnih glasbenih skupin. Njihovo izhodišče je manko takšne glasbene scene in tovrstne ponudbe ter ustvarjalnosti v širši regiji. Predstavljajo vse zvrsti glasbe, ki izhajajo iz avtonomnih ustvarjalno-produkcijskih pogojev ter premorejo lastne kriterije. V skladu z deficitom glasbenih vsebin znotraj širšega okolja in regije ter interesi organizacijskega kolektiva pa se odločajo za stilsko raznolikost, ki se giblje med indietroniko, elektroniko, ambientom, avantgardo, konkretno muziko, nojzom, hardkorom in drugimi zvrstmi, ki jim je blizu preseganje žanrskih okvirov; če je že potrebna zamejitev, potem je govora predvsem o kreativnem razmerju med »kitarsko« in »elektronsko glasbo«.

 

Fotografsko razstavo LARISE NIKOLIĆ


Larisa Nikolić je dijakinja zadnjega letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki se je v fotografijo zaljubila že pri 14. letih. Začela je s preprostim slikanjem narave, živali in okolice, v zadnjem času pa se je posvetila predvsem fotografiranju portretov. Modeli so zaenkrat še njeni bližnji in prijatelji. V naši prostorih je pripravila svojo prvo fotografsko razstavo pod naslovom: »NARAVA IN MESTO«. Razstava je bila postavljena v mesecu septembru in oktobru 2018.

 

Fotografsko razstavo IVANE FRAJMAN


Ivana Frajman je mlada fotografinja, ki je s fotografijo začela ukvarjati šele pred slabima dvema letoma. Kot ena izmed udeleženk se je prijavila na naš festival ustvarjalnosti, inovativnosti in veščin »Računajte na nas 2018!«, ki je potekal od 10.9. do 14.9.2018, n a Grajskem trgu v Ljubljani. Tekom celega tedna je pridno fotografirala in v svoj objektiv ujela drobne trenutke iz našega festivala, ki jih je nato predstavila na svoji prvi fotografski razstavi. Njene slike predstavljajo drobne trenutke ujete med samim delom in predstavitvijo izdelkov. Razstava je na ogledu v MC Pekarna v mesecu novembru.

 

V tem trenutku pa je v skladu z duhom zadnjega občasnika razstavljena fotografska razstava, kjer so ovekovečene aktivnosti Društva IndiJanez v letu 2018.

V kolikor bi v prihodnjem letu želeli tudi vi pripraviti razstavo, vabljeni, da nas kontaktirate na: pisarna@indijanez.si.

Na vrh članka