PUNK ROCK SCENA, 3. DEL

REAL LIFE VERSION - THE SOUND OF PROGRESS

Real Life Version s ponosom najavljajo, da bo njihov novi album izšel za nemško d.i.y. založbo Fond Of Life Records. Pri njih najdemo tudi zdaj že pokojne In-Sane, kot tudi Mute, Antillectual, Astpai, This is a Standoff, High Five Drive… Album bo distributiran v Avstriji, Nemčiji, Švici, Japonski, Veliki Britaniji in bo na voljo tudi kot digitalni download na Bandcampu in ITunes. Uradna izdaja te druge izdaje benda bo potekala v domači Ajdovščini in sicer 20. septembra v Baru Hiša Mladih v Ajdovščini RLV so postali tudi člani založbe Giljotina.

Na vrh članka

WHITE STAIN IN GUŽVA U BAJT V TUJINI

Punk rock trio iz Ljubljane White Stain se odpravlja na turnejo. Na svoji poti bodo obiskali Avstrijo, Češko, Slovaško, Poljsko in Madžarsko, skupno pa bodo odigrali kar 11. koncertov. Turneja bo potekala od 18. do 28. septembra. Tudi street punkerji Gužva u Bajt – G.u.b. se je potikala na nastopih v tujini. 12. septembra so nastopili v Novem Sadu, dan kasneje pa še v Beogradu. Napovedujejo pa še nastop v Gradcu 21. septembra, 5. oktobra pa se bodo pojavili v klubu K.u.r.c. v Pekarni. 

Na vrh članka

MAY, MENTAL STRIKE IN WARFARE OBJAVILI NOVE PESMI

May, melodična hardcore punk (lahko tudi skate punk) skupina iz Kostanjeice na Krki, je na svojem Youtube profilu objavila pesmi, ki naj bi sestavljale prvenec.  Še ena domača skupina Mental Strike pa je prejšnji mesec v studiu posnela svoj prvi komad Untitled. Omenjena pesem se bo znašla tudi na kompilaciji, ki jo bodo izdali skupaj s kranjskimi vrstniki skate punka The Mor(r)ons. Lahko jo že slišite na Youtubu.Tudi anarho punk/hc zasedba Warfare je na cd-ju objavila pesmi, ki so jih posneli v živo na marčevskem koncertu v goriški Mostovni.  

Na vrh članka

IZDAJA V POKLON SKUPINI THE CLASH

10. septembra je založba Sony Legacy izdala Sound System, 12 cd-jev veliko zbirko/retrospektivo otočanskih The Clash. Stvar bo pakirana v škatlo podobno kamufliranemu boom boxu oz. kasetarju. Sound System bo vsebova remasteriziranih šest The Clash albumov, razen Cut The Crap. Zraven bodo trije CD-ji demotov, singlov, ki niso izšli na nobenem albumu in b-sajdov, poleg tega pa še DVD z video posnetki.  

Na vrh članka

DADS S SVEŽO DOZO NOJZA

Floridski indie noise punkerji Dads so izdali novi 7 inčer Invisible Blouse za Wharf Cat Records. No v bistvu gre za reissue. Posneto v živo v ‘mamini garaži’ brez občinstva. Naročite ga lahko na Insoundu, zraven prejmete tudi instanten download. No, če nimate denarja lahko singel dolpretočite zastonj v Insoundovi sekciji free mp3. Skupina vešče in srfa med retardiranostjo in genialnostjo, zato le v posluh.

Na vrh članka

PRIMITIVE HEARTS - HIGH AND TIGHT

Svoj novi album je izdala tudi Oaklandska (CA) pop punk zasedba Primitive Hearts. Album je izšel za založbo FDH. Trojica dela glasbo kakšnih pop Ramonesov, ki je bila popularna predvsem na založbi Lookout!. Na albumu High And Tight se najde 12 komadov in 25 minut catchy muzike. Na založbi najdemo poleg Primitive Hearts še bende kot so Strange Attractor, Poppets in npr. The Kidnappers.

Na vrh članka

DREK U PEST DVIGUJEJO PESTI

Nov album imajo tudi Drek U Pest. Ta kranjska zasedba deluje od leta 2004, za sabo pa imajo zdaj 3. albume. Zadnji album, ki so ga poimenovali Dvigni Svojo Pest, je torej uradno izšel 6. septembra. Izdaja albuma je bila, kakor se za punk bend spodobi, podprta s koncertom, na katerem je bilo moč dobiti tudi sveži cd. Pred njimi so v domačem Trainstation squatu nastopili še lokalni hardkoraši Najbolši. D.U. P. nam še sporočajo: ˝Vprašite se, če imate čisto vest, mi jo mamo, mi smo Drek u Pest.  

Na vrh članka

PIXIES NAZAJ NA ODRE

Pixies se vračajo. In to z novim EP-jem. EP-1 je njihova prva zbirka originalnega avtorskega materiala po skoraj 20 letih tišine. EP s štirimi komadi je že na voljo na njihovi internetni strani. Seveda za solde. EP je na voljo digitalno in kot 10 inčni limited edition vinilni obliki. V tem paketu je bil splavljen tudi video za komad Indie Cindy in je na ogled na Youtubu.

Na vrh članka

FURGUSON - THE LEAP YEAR

Barcelonski Furguson so izdali nov album The Leap Year za založbo La Castanya. Furguson so indie rokerji, ki so na svoji poti do punk ekstaze srečali nojz in elektroniko. The Leap Year je njihov drugi album. Sčekirate jih lahko na Insoundu. Pet članski kolektiv si deli založbo z indie pankerji kot so Ted Leo And The Pharmacists. Prvi album so za isto založbo izdali leta 2011, imenoval pa se je La Mort del Bonminyó.

Na vrh članka

HUNX AND HIS PUNX ALI KAKO ŽENSKE GROBO DRŽIJO INŠTRUMENTE

Hunx And His Punx so izdali nov album. Naslovili so ga Street Punk, izdali pa so za Hardly Art, kjer med drugim najdemo The Moondoggies, Jacuzzy Boys in npr. Lost Animal. Album je vsekakor našpičen. Dobi se ga na vinilu in cd-ju, cena pa se vrti tam okoli med 10 do 13 dolarjev. Ta ženski hiter odgovor na Ramonse iz San Francisca je album posnel v samo v nekaj dneh, trdno delo in te fore.

Na vrh članka

NO AGE IZDALI ALBUM PRI SUB POP

Los Angeleski No Age, ustanovljeni leta 2005,  so izdali nov LP. Pesmi na albumu izdanem pri kultni založbi Sub Pop so politične, prepričljivo koreninijo v alternativnem rocku, grungu in indie punku. Ne pravi band, v bistvu samo dvojica dela muziko, kjer se prepletajo vloge bobnov, kitare in dveh vokalov. Duo je do sedaj izdal sicer tri albume, pet limited vinilnih izdaj pri različnih underground DIY indie založbah.

Na vrh članka

FIRE SPIT S KOMPILACIJO PLJUNKOV

Fire Spit, Dolenje topliška postava je prejšnji mesec izdala kompilacijo Pljunkov. Na tej plošči se nahaja 10 demo posnetkov, zapelje pa vas v vode crossover thrash metala in punka. Kot sami pravijo so se njihovi komadi zaradi gneva do mizantropičnosti, apatičnosti in splošne vseenosti moderne družbe hitro vrstili, hkrati pa ohranili nek delež ciničnosti in humorja. Kompilacija je bila izdana kot d.i.y. produkt, na njihovi bandcamp strani pa je možno prisluhniti vsem komadom. 

Na vrh članka