POPRAVKI ČLANKA PREJŠNJE ŠTEVILKE:

O ZASEDBI PEKARNE IN OBDOBJU PRED TEM

V prejšnji številki občasnika INDIJANEZ je pri članku “Po klepetu z Bojanom Jerkovićem - zvanim Čiko - o zasebi Pekarne in obdobju pred tem” prišlo do vsebinskih napak. Morebitnim razjarjenim, zmedenim ali užaloščenim bralcem se iskreno opravičujemo. Ker gre za vsebinske napake, ki so nastale ob napačnem razumevanju posnetega glasu, smo se odločili, da napake popravimo in razjasnimo. Obenem bi radi poudarili, da gre za osebne izpovedi posameznikov, ki so nezmotljivo povezane z njihovim spominom, in subjektivnim doživljanjem - zato so možna odstopanja od “resnice” nekoga drugega. 

Popravki:

V placu je sredi osemdesetih deloval prvi mariborski underground klub, ki ga ni vodil Raca - Raca je vodil le šank. 

Bendi, ki so delovali po ukinitvi kluba so bili: V Okovih, Satirical Poem, Decatholicize, Purgatory,…
Pred tem pa so mariborsko sceno obeleževali: Božjast, Masaker, CZD, P.U.J.S., Soft and Simple, Anarchcronicz,…

Koordinatorja Magdalenske mreže po zasedbi sta bila najprej Janez, nato Borut Wenzel. Kordinatorji od nastanka MM pa do zasedbe pa so bili Sandi, Čiko, Sašo in Mira.

Pri dvorani Gustaf je bil na začetku manjši klub v prostoru, kjer so sedaj sanitarije in predprostor in ne v prostoru, kjer je sedaj backstage ter prostor za vaje.

Center za kreganje je bila ideja Kunte in ne Punte.

Obisk avtrijskih umetnikov je organizirala Vanesa Cvahte (ni avstrijka Vanessa Zwachter, temvec iz Slovenske Bistrice, v tistem času pa kustoinja v Gradcu).

Na vrh članka