NOVI MLADINSKI PROGRAMI

PRAKTIČNE DELAVNICE “SAM SVOJ MAJSTER” IN MLADINSKA PREDELOVALNICA “A JE TO”

REŠITE SPLETNO ANKETO IN SOOBLIKUJTE PROGRAM PRAKTIČNIH DELAVNIC

Konec poletja bomo v KD MC IndiJanez izvajali dva mladinska programa financirana s strani Mestne občine Maribor.
Sklop (brezplačnih) delavnic praktičnega znanja „Sam svoj majster“ - bo na dinamičen način prispeval k obogatitvi pridobivanja znanj in spretnosti mladih ter vzpostavljal vseživljenjsko učenje, pridobivanje socialnih kompetenc in razvoj osebnih potencialov, s čimer bomo skušali vzpostaviti model neformalnega, dodatnega izobraževanja.
Delavnice bodo predvsem praktične narave, kjer bo mogoče pridobiti konkretna in uporabna znanja ročnih spretnosti. Slednje je v današnjem času pomembno tudi v kontekstu prihodnosti mladih na zelo težavnem in problematičnem trgu dela, kjer so vedn obolj cenjeni in iskani praktični poklici. 
Z delavnicami želimo, da bi mladi uresničili željo po dodatnem izobraževanju in razvijanju kreativnosti, inovativnosti ter kvalitetno preživljali prosti čas. Delavnice bo spremljal tudi dopolnitveni del – demonstrativni videoposnetki na temo delavnic, ki bodo deljeni preko spleta in s tem omogočali, da tehnike in učne vsebine dosežejo širši krog mladih.

Trenutno poteka anketa na spletu:

https://apps.facebook.com/my-polls/delavnice

,kjer lahko odločate o tem kakšen tip delavnic bomo izvedli (npr. delavnico predelave lesa, popravil koles itd..). 
Veseli bomo tudi vaših lastnih predlogov, ki jih lahko zapišete v komentarje.

Drug program je povezan s prvim, saj predvideva osnovno znanje obdelave materialov (les, keramika, blago) in ročne spretnosti. Program se imenuje mladinska predelovalnica in popravljalnica stvari “A je to”, kjer bomo obnavljali pohištvo, izdelke, ustvarjali nove in funckionalne stvari... Program predvideva Facebook stran, kjer bodo splošna javnost in pa zainteresirani posamezniki in inštitucije lahko objavile in naznanile pohištveni kos, ki bi potreboval obdelavo, popravilo ali predelavo, v popravljalnici pa ga bomo nato obdelali in bodisi vrnili lastniku ali pa našli novega lastnika. Program je namenjen tudi pomoči posameznikom in organizacijam, poskušali bomo torej popravljati namensko - za socialno ogrožene oz. v smislu izboljšav v mestu oz. posameznih četrteh, dvoriščih.
Vsi, ki že v tem trenutku veste, da bi želeli sodelovati in se udeležiti delavnic ali ročno predelovati stvari v popravljalnici si lahko predhodno zagotovite mesto s prijavo na e-poštnem naslovu: pisarna@indijanez.si. Pripišite ime, starost, email in telefonsko številko. 
Delavnice se bodo izvajale konec avgusta oz. od septembra naprej, takrat bo z delovanjem pričela tudi predelovalnica.

Za inspiracijo in navdih, kaj vse bi se lahko počelo in izdelovalo pripenjamo nekaj fotografij.


 

Na vrh članka