MORDA NAJBOLJ KUL ŽUPAN NA SVETU

Jon Gnarr je župan Reykjavika, glavnega mesta Islandije. Nikoli ni obiskoval univerze, bil je taksist in član lokalnega punk rock banda Runny Nose s katerim je po turneji spremljal celo BjÖrk. Po glasbeni “karieri” je postal znan komik in igralec. Leta 2009 je s prijatelji, malo za šalo, malo v posmeh, ustanovil stranko, ki jo je poimenoval “Najboljša stranka”. Ker je za ostale stranke veljalo, da so koruptivne, je sam za svojo izjavil, da so transparentno koruptivni in obljubil, da bodo ob izvolitvi izpolnili prav vse obljube (za razliko od običajnih strank, ki na predvolilne obljube rade pozabljajo). Njegove obljube, so bile: nov Disneyland, zastonj brisače v vseh kopališčih, odprava drog v parlamentu do leta 2020 in polarni medved za Reykjaviški živalski vrt.

Čez pol leta je njegova stranka zmagala na volitvah. Priporočamo ogled promocijskega videa stranke, ki ga najdete na  You Tube naslovu pod imenom: Besti Flokkurinn - The Best Video. Video prikazuje strankine člane, ki pojejo o tem zakaj so najboljši na melodično podlago pesmi Tine Turner - Simply the Best. V vsakem primeru zelo iskren političen oglas. Ko je vstopil v parlament je Jon naznanil, da je njegova najljubša TV serija the Wire in da v koalicijo ne bo vstopal s strankami, ki serije ne poznajo.

Zanimivo je tudi, da so gospoda Gnarrja kot otroka diagnosticirali s hujšo obliko vedenjske motnje in zaostalostjo. Kot župan  je zelo praktičen in tudi sam rad poprime za delo. Primer je fotografija smeti, ki jih je objavil na svojem Facebook profilu, zraven pa zapisal: “Postal sem čuden tip, ki dnevno pobira smeti po mestu. Mogoče je to najboljši način spreminjanja sveta. Ulov dneva, čas 30 minut, orodje: desna roka, teža 2 kilograma: večinoma embalaža. steklenice, zlomljeno steklo. Najbolj zanimiva stvar: Cel Tuburg pivski kozarec - za obdržat!”  Zelo rad se tudi zanimivo oblači in preoblači. V podporo homoseksualcem se je na njihovi paradi tako pojavil oblečen v žensko z roza lasuljo. Nedavno je podprl tudi članice skupine Pussy Riot, tudi ob tej priložnosti si je nadel žensko obleko in Pussy Riot masko ter paradiral stoječ na kombiju, ko se je le-ta vozil po ulicah. Svojih besed ne izbira previdno, veliko raje neposrednjo izrazi svoje mnenje. Na Facebooku je tako zapisal: “Homofobija ni fobija. Ničesar jih ni strah. So navadni kreteni!” Tudi njegova hči je nekaj posebnega - ima črn pas v Taekwondoju in je hudičeva bodybuilderka. Da ne pozabimo, Jon Gnarr je tudi avtor dokumentarnega filma. Pod črto - spoštovanje župan Gnarr!

Na vrh članka