MLADI, NA KURAC MI GRE’TE

Videla sem, da se podpisuje peticija. Študentom je do zdaj ostajalo 50.000 kn neobdavčenega prihodka na letni ravni, zdaj bi jim »ti novi« to mejo spustili na 15.000 kn. Podpisala sem. Sočustvujem z mladino ali... Kaj pomeni »peticija«? Kdaj je »peticija« še karkoli spremenila? Na Hrvaškem mi nič ne gre bolj na kurac, kot naša mladina. Odkar obstaja Hrvaška – mislim na vso sranje, ki ga nekateri imenujejo država – mlade zajebavajo, jebejo in cuzajo.

Plačevati morajo študij, vnaprej pa je jasno, da ne bodo dobili spodobnega dela. Nadrejeni delajo kar jih je volja, silijo jih garati za 3.000 kn mesečno, podpisati morajo dogovor o 24-urnem delovniku... Še nikoli se ni zgodilo, da bi se na nekem trgu zbrala gruča ljudi, recimo 5.000, starih med 18 in 25 let in bi zažigali kesone okoli Sabora in vlade. Ne, nikoli jih nismo pričakali, poslance in poslanke mislim, človeški izmeček, in jih nabili s palcami na Markovem trgu. NIKOLI!
Hrvaška mladina je brez konkurence najbolj zaostala skupina ljudi. Nimajo niti osnovnih človekovih pravic. Kar se tiče dela, izobraževanja, zdravja... Oblast jih zajebava na milijon načinov, oni pa le molčijo ali trpijo ali bežijo. Naši mladiči so strahopetci brez jajc. Edino, kar znajo, je kričati na FB, podpisovati peticije, pol pa od starih staršev potegniti 1000 eur in zbežati na Irsko.

KAKI KURAC JE TO? Jaz sem stara, pa bi mi država rada rezala honorar, čeprav imam penzije 2000 kn. Sem pa sigurna, da če bi imela priložnost, bi Plenkoviću ali enemu njegovih sipala varikino v gobec. Seveda boste rekli: lahko tebi, ki pri sedemdesetih nimaš več kaj za izgubiti. Četudi končaš v čuzi, še vedno profitiraš. Država ti bo plačala sobo, hrano, stroške, za svobodo gibanja pa ti je tak že vseeno, ker se zaradi artritisa še komaj vlečeš.

O tem vam govorim, vi klinci. Vedno si poiščete alibi. Pa ne vem, ali zato, ker ste glupi, ali zato, ker vsemu nasedete. Pumpate se z zgodbami o herojski vojni; ko poslušate o četnikih in ustaših se vam še kurac dvigne. Ne razumete pa, da ima Hrvaška danes 10x več herojev kot leta ‘91 in da se ti t.i. »heroji« zelo dobro borijo in tudi vedno izborijo interese – svoje interese! Če nimajo od vsega koristi,  če jim ne daš vseh dodatkov, stanovanj, če se ne smejo upokojiti pri štiridesetih – takoj dvignejo šotorsko platno, postavijo plinske jeklenke na sredino ceste in zagrozijo z razstrelitvijo mesta.

A kaj delate vi, drkači? Pišete peticije. Komu? Plenkoviću? Jebe se Plenkoviću za vas. Njega zanimajo nakup INE in zadovoljstvo Amerike in kako prodati HEP. Pa vodo, zrak, gozdove... Za vaše probleme pa ga boli kurac. Pišete tudi šefu Mosta. Ha, ha. Temu župniku brez talárja je največja briga, kako sebi zgraditi hišo z najnižjimi obrestmi, in kako med vikendom s službenim avtom z rotacijskimi lučmi pobegniti v Metković in kot psiholog zaslužiti še eno plačo, vse to pa prikazati kot ljubezen do ljubke deklice. Našim političarjem nikoli dovolj denarja. Še svojo mater bi prodali za 100 kn.

Zato, klinci, razmislite – in to dobro – kaj za kurac vam bo sploh peticija? Ne bodite fejsbukovci, zgrabite v roke nekaj trdega. Palico, desko, nataknite si boksare in idite že enkrat. Jebo vas fejsbuk! Jebala vas peticija.

Vedrana Rudan
http://www.rudan.info/mladi-idete-mi-nakurac/

Na vrh članka