“MESENI” HAMBURGERJI

Študija prehranjevalnih verig z t.i. junk foodom je pokazala, da je kompozicija večine hamburgerjev vse prej kot mesena. V študijo Laurel (izvedena v Ohiu) je bilo vključenih 8 različnih znamk (med njimi tudi McDonalds in Burker King), rezultati pa so sledeči. Glavna sestavina hamburgerja je voda, povprečno gre za 49%. Mesa je povprečno za 11%, najnižji izmerjen odstotek pa je zgolj 2.1%. Dejanska vrednost hamburgerja je tako 0,16 centa. Preostanek vsebin zapolnijo drobovje, zdrobljene kosti, razna tkiva (različnih živali); dva testirana hamburgerja sta vsebovala celo bakterije sarkocistis, z drugimi besedami ciste. Na splošno je bilo ugotovljeno, da je mleto in predelano meso (klobase), ena najbolj umazanih živil, saj vanj vmešajo pravzaprav vse odpadne dele mesne industrije. Pa dober tek!

 

Na vrh članka