MC KITARIADA SE VRAČA!

Pa smo jo le dočakali. Kar je bila nekoč tradicija znotraj prostorov MC-ja, je končno dočakalo nov začetek. Dne 26.1.2013 se je zgodila Kitariada, prva po mnogih letih. Nekoč so na tem dogodku že igrali mnogi kitaristi in tudi ostali glasbeniki, ki danes veljajo za uveljavljeno ime znotraj kitarske srenje. MC publika je vedno z veseljem sprejemala, tudi občudovala, kaj so imeli mladeniči za pokazati na svojem inštrumentu. Iz bolj ali manj neznanih razlogov, se je ta tradicija nato končala ali kot lahko sedaj z veseljem ugotavljamo, “le” prekinila.

MIHAEL UDOVČ

V KDMC Indijanez smo se torej odločili, da Kitariado vrnemo med žive bodisi zaradi nekdanje odmevnosti le-te bodisi zaradi primanjkljaja tovrstnih dogodkov v naši okolici, predvsem pa tudi zato, da mladim kitarskim nadebudnežem ponudimo, da za en dan zapustijo svoje sobe, garaže, kleti...in na odru, pred živo publiko predstavijo delček svoje kitarske kreativnosti.
Nastopilo je šest mladih kitaristov, Mc-jevcev po naravi, iz Maribora in okolice, ki so imeli na voljo dest do petnajst minut, da se predstavijo.


MATIC KOVAČIČ


Prvi je pogumno na oder stopil Žiga Valh in tako otvoril večer z dvema psihadeličnima kompozicijama.

ŽIGA VALH

Številko dve je potegnil Matic Kovačič, ki je prikazal zavidljivo tehnično znanje z dvema Satriani-like komadoma. 


MATIC JEREB - OZZY

Kot tretji je sledil naš Ozzy - Matic Jereb, ki je kot prvi tudi zapel... seveda vse v duhu bluesa in starega rocka. Na ritem sekciji sta ga spremljala priznana Denis Jančič in Dani Rajh.


DAVID ČREŠNIK

Nato je sledila trikratna eksplozija nekoliko trših tonov v podobi mladeniča z divjimi prsti, ki sliši na ime David Črešnik.


In ker se mora v vesolju vse izenačiti, je kot peti na oder stopil Mihael Udovč, ki je ubral povsem drugačne tone in s prefinjenim občutkom  odigral dve Pink Floyd-ovski kompoziciji.


MARTIN VOGRIN

Večer je zaključil (verjetno) najmlajši med nastopajočimi Martin Vogrin, ki je odigral svojo verzijo komada White Room in še enega, nato pa kot piko na i, na željo publike, še Smells Like Teen Spirit od Nirvane.
Kljub nekaterim manjšim tehničnim težavam, lahko rečemo, da je prireditev lepo uspela in popestrila MC-jev vsakdanjik. Predvsem veseli dejstvo, da je lepoštevilna publika, vse nastopajoče prijazno in z navdušenjem sprejela. Tako že načrtujemo izvedbo naslednje kitariade, ki zagotovo bo...kmalu... Vabimo vse, ki ste tokrat ostali skriti, prikriti, “nepripravljeni” ali iz kakršnih koli drugih razlogov neprijavljeni, pridite naslednjič...verjetno vam ne bo žal! Nam, ki vas bomo poslušali pa zagotovo ne! Se brenkamo na naslednji kitariadi. 
 

Na vrh članka