KNJIGA MESECA

TITANIJA: STEKLENE SOBE

Knjiga meseca je tokrat prvi del trilogije z naslovom TITANIJA: STEKLENE SOBE. Knjiga se je zapisala šele 17-letnemu dijaku Prve gimnazije v Mariboru, Vitu Lavrenčiču. Tristostranska mitološka pustolovščina s svobodnjaškim duhom, je bila v obliki potiskanega papirja prvič predstavljena v začetku septembra in je že na voljo v Čitalnici pod tramom, v klubu MC. Vito Lavrenčič nam je zaupal, kako je potekalo delo do izzida knjige. Da vas zmamimo k branju (in  na prijeten način pomagamo v bralno formo, ki bo potrebna za novo šolsko leto), pristavljamo tudi krajšo obnovo.

Zadnji dve leti nista minili brez dneva, ko ne bi pomislil na Titanijo. To je dežela; čudovita, raznolika in skrivnostna – sad moje domišljije z dodatki grške, rimske in germanske mitologije. Ime dežele sem izbral kar za naslov trilogije, katere prvi del z naslovom Steklene solze je izšel 9. 9. 2013. Seveda pa vse ni potekalo gladko in sem se zaradi krize v večjih založbah (in njihovemu zavračanju novih rokopisov – kaj šele od kakšnega mladega, novega avtorja) odločil za samozaložništvo. To je težaško delo, vendar če imaš veliko volje in pomoči, ti lahko uspe. Tako bo tudi Titanija uzrla luč sveta ob omenjenem datumu. Ob sodelovanju z distribucijsko založbo Avrora pa bo knjigo mogoče dobiti v vseh večjih knjigarnah Mladinske knjige in DZS.
Predstavitev je potekala na dan izida knjige, 9. septembra, ob 17. uri na Prvem odru (gledališki prostor Prve gimnazije Maribor). 

OBNOVA
Dežela Titanija; čudovita, raznolika in skrivnostna. Toda tudi v raju kdaj nastopijo težave. Zadnje čase se začne vse spreminjati na slabše, zato je Zevs, bog neba in vremenskih pojavov, odločen, da temu naredi konec. Z drugimi bitji iz Titanije preženejo tedanje voditelje dežele, mogočne titane, ki jih nadomesti dvanajsterica glavnih bogov z Zevsom na čelu. Toda tukaj se težave šele začnejo. Besni titani skujejo maščevalni načrt, ki bo pokazal, kakšna je moč bitij, ki se borijo proti zlu za svobodo. Zevs mora zbrati vojsko, če želi obraniti Sveto goro in vse ostale dežele v Titaniji. Mu bo uspelo? Bodo zmagali vojno, ki ne bo nikoli pozabljena? Bo v Titaniji spet zavladal mir?  

 

Na vrh članka