HIEROGLIFI!

KJE SO ŠVINGLCI? GRAFITI? ČEČKARIJE? PRISPEVAJTE!

Program zajema celoletno zbiranje pisane besede mladih v lokalnem okolju. Predvsem takšnih, ki presegajo vsakodnevne pogovore in imajo dodano vrednost ali pa so zaradi svoje vsebine odraz določene kulture ali subkulture. 
Spletna stran je že nekaj mesecev v polnem zagonu - zbrali smo že več sto zapisov mladih. Med kategorijami: Splet (kjer zbiramo vso zanimivo spletno komunikacijo), Čečkarije (po tleh, po lističih, spontana komunikacija), Grafiti, Leposlovje, Direkt (transparenti in plakati), Osebno (pisma, dnevniki, SMS sporočila) in Časopisje - najbolje zalagate Splet in Grafite, medtem, ko ostale kategorije dosegajo bolj obrobno pozornost. 
Ponovno vas toplo vabimo, da nam pomagate! Težko verjamemo, da današnja mladina ne posega po šviglcih, ki bi jih radi predstavili kot obliko kreativne izrabe prostora. Prejeli smo denimo popolnoma popisane teniske in prikaz uporabe s kulico, a to ne more biti vse, kar današnje generacije premorejo? Ravno tako je v poplavi SMS sporočil gotovo gora izvirnih, navdihujočih ali odštekanih - ki bi jih lahko delili z nami. Sprejemamo tudi pesmi, pisma, sporočilca samemu sebi, šolske eseje - skratka vse oblike pisnega sporočanja.  Še najbolj veseli bomo, če boste poslali kakšno zrvst, ki je nismo predvideli. Presenetite nas, šokirajte, zabašite strežnik, dajte!
Obiščite spletno stran www.hieroglifi.net in sooblikujete naš program!
Ob koncu leta bomo izbrane prispevke objavili v publikaciji. Zapišite se v zgodovino! Prav grafiti, čečkarije, pisma in sorodne oblike osebnega in medosebnega sporočanja običajno ostanejo zgodovinsko nezabeleženi in skriti! V kolikor pa bi nam materiale radi sami dostavili se obrnite na: desk@indijanez.si in poslali bomo nekoga iz naše ekipe, da vaš odreši lastnih pisarij. Veselimo se vaših prispevkov!

www.HIEROGLIFI.NET

Na vrh članka