GONDOLA SOOČENJA VABI

V maju in juniju bomo v Kulturnem društvu Mladinski center Indijanez izvajali projekt Gondola soočenja in vabimo k sodelovanju!

Klepetavi, odprti, tisti, ki imate zmeraj svoje mnenje in radi spoznavate ljudi, pozor! Prijavite se na Gondolo soočenja ali nam predlagajte zanimivega kandidata (sogovornika). Datum izvedbe prilagodimo udeležencem. Prevoz do vzpenjače bo organiziran, sodelujoči pa prejmejo brezplačno dvosmerno vožnjo s Pohorsko vzpenjačo.

Prijave z imenom, starostjo in kontaktno telefonsko številko pošljite na: pisarna@indijanez.si

Kaj je Gondola soočenja?
Dve osebi (pripadnika iste ali različne generacije, različnih ozadij), ki se ne poznata, sedita v gondoli obrnjena drug proti drugemu. Ob pričetku vožnje prejmeta kuverto z navedbo teme in navodila, da se morata v času vožnje pogovarjati, izraziti  poglede in zagovarjati lastna stališča o predpisani tematiki. Gondola (kot prizorišče debate) je izbrana namerno, saj zagotavlja zaprt, izoliran prostor, kjer sta sogovornika prisiljena v soočenje. Namen aktivnosti je spodbujanje dialoga, razumevanje drugačnih stališč, spoznavanje raznolikih pogledov. Tematike pogovora so lahko provokativne ali povsem vsakdanje, dotikajo se problematik ene ali druge starostne skupine, stereotipov, predsodkov.

Aktivnost je snemana (a snemalec ni prisoten v kabini).

Video
Pilotna verzija  je bila izvedena v letu 2014, posnetek si lahko ogledate na portalu Pekarna.TV: http://www.pekarna.tv/sl/gondola-soocenja

ISKRENA HVALA ZA SODELOVANJE!

Na vrh članka