GLASBENE NOVIČKE MIX

RUSH OTVORILI TURNEJO Z RARITETAMI

Osmega maja je v ZDA štartala morda zadnja turneja skupine Rush. Če bo res zadnja, potem bo kot kaže zadnja kot se spodobi. Začeli so v Tulsi, kjer se je odvrtelo tudi nekaj videospotov posnetih posebej za koncert. Največje presenečenje so nedvomno pesmi (poudarek na množini), ki jih nismo slišali že 40 let (recimo Jacob’s Ladder). Turneja R40, se sicer zaključi 1. avgusta v Los Angelesu. 

Na vrh članka

FAITH NO MORE - ALBUM PO 18 LETIH

Prvi album po letu 1997, ko je izšel prvenec Album Of The Year, poimenovan Sol Invictus je zunaj! Posnet je bil v lastnem studiu Faith No More v Kaliforniji pri založbi Reclamation Records, distibucija pa bo potekala kar preko založbe pevca Mika Pattona Opecac Recordings. Band pravi, da je stil inspiriran po skupinah kot so The Cramps, Link Wray, Siouxsie And The Banshees.  Kakšni so Faith No More po 18. letih, presodite sami. Album lahko slišite na spletnem naslovu: http://www.npr.org/2015/05/10/404672919/first-listen-faith-no-more-sol-invictus.

Na vrh članka

NOVE PESMI KURTA COBAINA?

Režiser filma Montage of Heck Brett Morgen je spregovoril o načrtih lansiranja albuma po tem ko je našel preko 200 ur materiala, medtem ko je raziskoval za potrebe dokumentarca o življenju in teževah Kurta Cobaina Montages of Heck. Primarna motivacija je bil material za Cobainovo hči Frances Bean. Ko je zaključil montažo, mu je ostalo obilo glasbe, ki meni, da bi bila v obliki albuma dobra komplenetarna stran filmu.  Detajli še niso znani, bi pa nov album naj vseboval akustično priredbo pesmi  “And I Love Her” legendatnih Beatlov.

Na vrh članka

KULTUR SHOCK - IX

Obeta se deveti album gypsy punk prvakov Kultur Shock z “straight-forward naslovom IX, na katerem se bo v 36 minutah zvrstilo ravn otako devet pesmi. Za besedila v angleščini in srbo-hrvaščini je poskrbel pevec Gino Jevđević, tematsko pa se album dotika različnih tem, kot so staranje, homofobija, družbena neenakost...Izpostaviti gre zanimivo gostovanje bivšega člana Nirvane Krista Novoseliča, ki je prispeval zvoke harmonike in basa. Zanimivo je tudi dejstvo, da so k sami realizaciji albuma prispevali številni oboževalci, ki so prek spletne platforme IndieGoGo uspeli zbrati kar 29.000 dolarjev, zato bo album na voljo za zastonjski dolpoteg na SoundCloudu.   

Na vrh članka

THE WHO Z IZDAJO VSEH KONCERTOV

The Who so objavili vse koncerte trenutne turneje na spletu. Audio posnetki obeležujejo turnejo ob 50-letnici delovanja, pri čemer je na posamičen posnetek potrebno počakati 14 dni (od dneva nastopa). Posnetki so na voljo v MP3 ali FLAC formatu. 
 

Na vrh članka

HIŠA MORRISONA NA OGLED

Oboževalci Jima Morrisona so zasnovali kampanjo, s pomočjo katere si prizadevajo, da bi ohranili njegov otroški dom v Novi Mehiki. Zgodovinar in oboževalec Anthony Gomey. ki je na čelu kampanje, bi želel, da bi hiša postala zgodovinska točka, pomembna za mesto in turizem. Morrison je sicer v hiši bival od 12 do 14 leta. 
 

Na vrh članka

CRAIG GRUBER RIP

Preminil je prvotni basist skupine Rainbow Craig Gruber. Bolehal je za rakom, umrl pa je v 63. letu starosti na svojem domu. Gruber je igral na prvem albumu skupine Rainbow, hkrati pa je bil član skupine Elf. Kasneje je sodeloval pri albumu skupine Black Sabbath (Heaven and Hell). Bil je tudi na turneji z Garyjem Moore-om, v 80ih je tvoril skupino Bible Black, skupaj z bivšim bobnarjem skupine Rainbow Garyjem Driscollom. Počivaj v miru!
 

Na vrh članka

WATTERS NE MARA DIGITALIZACIJE

Roger Waters pravi, da je digitalna glasba uničila poslovni model za razvijajoče se glasbenike. Nekdanji basist skupine Pink Floyd je po navedbah revije Ultimate Classic Rock dejal:”Počutim se izjemno priviligiranega, da sem se rodil leta 1943 in ne 1983. Bil sem prisoten, ko je še obstajala glasbena industrija, ki ni bila prevzeta s strani Sicilijeve doline. Takrat si lahko živel od skladanja in snemanja pesmi. Ta horda tatov se je sedaj postavila pred ljudi, ki so kreativni in jim pokradla vsak cent ter jih porabila za mega jahte...samo kradejo. Res neverjetno, da je to sploh legalno. Jezen sem, čeprav se moje življenje s tem ni bistveno spremenilo.” Waters je bil sicer št. 12 na Billboardovi lestvici 25 najbogajetjših glasbenikov. Njegova vrednost je ocenjena na 547 milijonov dolarjev. Dodaja še:”Po eni strani sem jezen tudi na ljudi, ki menijo, da mora biti glasba zastonj. Ne! Nekdo jo je napravil in moraš jo kupiti.“ Tudi Gene Simmons, basist skupine Kiss je nedavno oznanil, da za slabo stanje glasbene industrije krivi Apple in aplikacijo iTunes.

Na vrh članka

DEFTONES IN CANTRELL

Novi album skupine Deftones bo vseboval zanimivega gosta - Jerryja Cantrella, kitarista skupine Alice in Chains. Nekoliko presenetljiva povezava. Kako se bo kitarski solo vsedel in spojil  z  albumom,  bo znano septembra, ko je predviden izzid.

Na vrh članka

QUEENI Z NOVO IZDAJO

Queeni se pridružujejo trendu serviranja svežih starih pesmi, ki so se do zdaj skrivale po raznih podstrešjih. Svetu so v poslušanje ponudili nov miks komada Let Me in Your Heart Again, ki ga je napravil William Orbit. Gre za preurejeno klavirsko balado, ki je nastala v času pisanja albuma The Works leta 1984.

 

Na vrh članka

INCUBUS SE VRAČAJO

Incubus še migajo! Podpisali so pogodbo z Island Records , obeta se tudi album po triletnem premoru. Zaenkrat je v preprodaji moč naročiti EP album Trust Fall Side A s 4. pesmimi (Trust Fall, Make Our Party, Absolution Calling in Dance Like You’re Numb).

Na vrh članka

JIMI HENDRIX NA VELIKEM PLATNU

Režiser Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum) naj bi nekoliko zdramatiziral življenje legendarnega kitarista Jimija Hendrixa, kar si sicer že nekaj časa prizadeva, a ni bilo mogoče zavoljo avtorskih pravic in pravnih zapletov s Hendrixovo zapuščino. Težave naj bi sedaj bile odpravljene, kar pomeni, da se projekt pomika k realizaciji - filmu za veliko platno. Greengrass na področju filmov, ki  imajo osnovo v resničnem svetu ni tujec, saj je posnel United 93  (po 9-11) in Captain Phillips. Scenarij po katerem naj bi delal je napisal Scott Silver, ki je sodeloval že pri Eminemovem 8 Mile. O tem, kdo bo igral Hendrixa lahko zaenkrat samo še ugibamo, šušlja pa se o Anthony-ju Mackieju. 

Na vrh članka