GLASBENE NOVIČKE, 2. DEL

ČLOVEKOLJUBNI MATT SORUM

Glasbenik in človekoljub Matt Sorum (GUNS N’ ROSES, VELVET REVOLVER) in rock zvezda južne Azije ter filantrop Shehzad Roy sta združila moči in organizirala humanitarni dogodek namenjen izboljšanju kvalitete izobrazbe na nezasebnih šolah in financiranju umetnosti na šolah, ki si to le stežka privoščijo. »The Peace Through Music Gala« je zajemal dražbo na kateri so se ponujali predmeti, ki so jih podarile slavne osebnosti in rdečo preprogo na kateri so se pojavili znani glasbeniki (Slash, Macy Gray), igralce (Jane Lynch, Danny Masterson) in drugi gostje.   

Na vrh članka

ALICE COOPER SPODBUJA OBUPANE KITARISTE

Oče »Shock Rock-a« Alice Cooper je ustanovil spletno skupnost »Quitters Anonymous« za tiste, ki so »poskusili in odnehali« igrati kitaro. 80% ljudi, ki je začelo igrati kitaro je obupalo v roku 90ih dni. Alice in program za učenje kitare Fretlight iščeta načine, kako spreobrniti ta trend in vsakemu omogočiti, da se nauči kako igrati kitaro ne glede na to ali so v preteklosti že poskusili in odnehali. 

Na vrh članka

ALTER BRIDGE Z NOVIM ALBUMOM

Alter Bridge bodo 30. septembra izdali nov album z naslovom »Fortress«. Myles pravi, da so tokrat ubrali nov pristop k pisanju in snemanju albuma, Tremonti pa dodaja, da je kvartet po najboljših močeh posnel čimbolj nedprevidljiv album. Prvi singel nove plate z naslovom »Addicted To Pain« pa je že zunaj. 

Na vrh članka

RADIOHEAD DEMO KASETA ZA 2000£

Izjemno redka demo kaseta iz (leta 1989) skupine Radiohead iz časov, ko se se imenovali še  “On a Friday”, je dosegla 2000 angleških funtov na dražbi. Kaseta vsebuje devet pesmi, ki se nikoli niso pojavile na katerem od njihovih  studijskih albumov: Fragile Friend’, ‘Girl (In The Purple Dress)’, ‘Everybody Knows’, ‘Mountains (On The Move)’, ‘Lemming Trail’ in  ‘Lock The Door’.  Kaseto je na dražbo ponudil njihov star šolski prijatelj.
 

Na vrh članka

BLACK SABBATH NA DVDJU

Black Sabbath bodo 26. novembra izdali nov live DVD z naslovom “Gathered In Their Masses.” DVD prikazuje koncertne posnetke iz Melbourna, iz reunion turneje “13”. Sabbathi so tudi sicer aktivni, saj bodo 4. oktobra pričeli z turnejo po Južni Ameriki.
 

Na vrh članka

ANTHRAX PONOVNO SNEMAJO

Anhtrax so uradni pričeli s pisanjem novih skladb za album, ki bi naj izšel v letu 2014. Kitarist Scott Ian je na Tweeterju začivkal o obisku Benante-a in Bello-a, da bodo začeli z novim albumom. Benante se je ostalim članom pridružil šele 13. septembra, saj je okreval po operaciji zaradi sindroma zapestnega kanala. 

Na vrh članka

NOV ALBUM QUEENOV?

Pojavili so se novi posnetki vokalov Freddija Mercuryja. Kitarist Brian May je novico objavil na dogodku z naslovom “Freddie For A Day”:
“Mislili smo, da smo izčrpali vse kar smo imeli, ampak od takrat se je pojavila kopica stvari iz različnih virov, obenem pa smo našli posnetke na katere smo čisto pozabili - npr. sodelovanje Freddija z Michaelom Jacksonom.  Ravno pred dnevi sem pomislil, da bi se morda lahko osredotočili na te koščke in celo razmišljali o albumu.” Kot vemo so Queeni nazadnje izdali album s pomočjo že posnetih vokalov leta 1995 - Made in Heaven. 

Na vrh članka

DOKUMENTAREC O JIMIJU HENDRIXU

Obeta se nov dokumentarec o glasbi in življenju legendarnega Jimija Hendrixa: Jimi Hendrix - Hear My Train Coming. Razkril bo doslej še nevidene posnetke koncertov ter videoposnetke iz zasebnega življenja, ki jih je posnel Jimi sam in pa njegov bobnar Mitch Mitchell. Dokumentarec je režiral Bob Smeaton, ki je režiral že dva filma o Jimiju. Film bo izšel na DVDju in BluRayu četrtega novembra.

 

Na vrh članka

MEGADETH NAJČISTEJŠI

Bobnar skupine Megadeth je ekipi »Digital Tour Bus« razkazal avtobus s katerim se odpravijo na turneje in izjavil, da so Megadeth verjetno najčistejša glasbena skupina v zgodovini Heavy Metal-a. Dodaja: »Smo skrben bend. Ne naredimo velikega nereda. Če imaš šest ljudi v svoji spalnici in naredijo velik nered bi se čez čas nakopičilo in smrdelo kar ne bi bilo ravno kul…«
 

Na vrh članka

DESETI ALBUM PEARL JAM

Deseti studijski album grunge - rockovske skupine Pearl Jam, Lightning Bolt, bo izdan 15. oktobra. Skupina je po dolgem času izdala tudi videospot za singel “Mind Your Manners”, poltično obarvan komad z nekoliko punk rokovske ostrine.  Album je pod okrilje vzel producent  Brendan O’Brien, ki je njihov stari znanec - obenem pa je sodeloval z Brucom Springsteenom in skupino Audioslave. Pričakujemo lahko spet malo trše Pearl Jam. Sledi dvo-stopenjska turneja po ZDA, šušlja pa se tudi o evropski turneji prihodnje leto.

Na vrh članka

THE WHO BODO PONOVNO IZDALI ROCK OPERO TOMMY

Na novo zmiksan album rock opere Tommy bo na prodajnih policah od 11. novembra. Na voljo bosta ediciji Deluxe in Super Deluxe. Različica Super Deluxe bo vsebovala štiri diske - originalni album - na novo sproduciran (remastered), dvajset še neobjavljenih demo posnetkov iz arhiva Pete-a Townshenda in Blu-Ray  miks albuma v surround zvoku. Za dobro mero so navrgli še bootleg album doslej neobjavljenih pesmi iz raznih koncertov leta 1969. Set bo osemdeset stranska knjiga z redkimi fotografijami in memorabilijo. Deluxe verzija bo vsebovala na novo sproduciran album in bootleg.
 

Na vrh članka