FACEBOOK GLOBE

Če na družabnih omrežjih iščete delo ali v statusu ponujate oz. izkazujete sposobnost opravljanja določenega dela, vas lahko oglobi slovenska tržna inšpekcija. Gre namreč za kršitev, za katero je predvidena globa v višini 208 evrov.  Po zakonu o preprečevanju dela na črno za oglaševanje dela na črno odgovarja lastnik medija, zato je novica nekoliko presenetljiva, saj bi v tem primeru odgovarjal Facebook. A očitno se zakon že izvaja, čeprav bi po pravilih tržna inšpekcija lahko posameznika oglobila le, če bi mu dokazala izvajanje dela na črno. Nima inšpekcija kakšnega bolj pomembnega dela? 

Na vrh članka

PALEOLITSKA RESTAVRACIJA

Restavracija  Sauvage v Berlinu, se je odločila gostom ponuditi hrano kamene dobe. T.i. “caveman” kuhanje je striktno organsko. Paleolitska restavracija, kot jo imenuje lastnik Boris LeitePoco, se nahaja v okrožju Neukoln in ponuja menije, ki bazirajo na sadju, zelenjavi, mesu in ribah, jajcih, oreščkih in semenih. Testenine, kruh, riž ali mlečne izdelke boste na jedilniku zaman iskali. Paleolitska dieta naj bi izboljšala raven energije in povečala željo po seksu.

Na vrh članka

PENTAGON RAZVIJA ZAČASNE TATUJE

Ezoterična enklava Pentagona DARPA razvija trpežno, neuničljivo napravo, ki bo sposobna nadzorovati telesno reakcijo na stres. S pomočjo začasnih tatujev, ki se bodo nanesli na kožo, bodo nadzorovali srčni utrip, temperaturo in bio-električni odziv na razne obremenitve. Namen vsega skupaj je, kakopak, boljša priprava na spopade. Začasni tatuji se imajo antene krajšega dosega, ki bodo podatke sproti pošiljale v nadzrono bazo.

Na vrh članka

HARVARD TESTIRA ROBOTSKE ČEBELE

Opraševalci so pomemben del reprodukcije rastlin. Ko jeste mandlje, lubenico ali srkate kavo, ste posredno del pradavnega razmerja med opraševalci in rastlinami. Od devetdesetih naprej so vsi opraševalci, še posebej pa čebele, ogroženi zaradi uporabe raznih pesticidov ter načrtnega uvajanja monokultur. V robotskem oddelku Harvarda zato že pet let razvijajo rešitev za morebitno naravno katastrofo – robotske čebele. Izdelane so iz titanija in plastike, krasijo pa jih izjemno odporna krila s katerimi bodo letale od cveta do cveta. Še več – ravno je v testiranju program, ki bo omogočal, da bodo te mehanske čebele živele lastno umetno življenje. Poznale bodo druge čebele in preko algoritmov skrbele, da bodo rože enkomerno oprašene. Sočasno z inovacijo se že špekulira o morebitnih zlorabah čebel za vohunske in vojaške namene.

Na vrh članka

ŠVEDSKA PRIZNALA OBSTOJ CHEM TRAILS

Vodja švedske stranke zelenih Pernilla Hagberg pravi, da to kar vidimo kot dolgo, belo, trdovratno meglico na modrem nebu, ki ostanejo za neoznačenimi letali niso navadne kondenzacijske sledi ali »Contrails«, ki so sicer običajen pojav v letalstvu. Po poročanju švedskega Katrineholms Kuriren, je Hagbergova, kot prva med pomembnejšimi voditelji političnih strank, javno spregovorila o problematiki in priznala, da so te meglice, ki se ne razblinijo pravzaprav strupene mešanice kemikalij, virusov in kovin, ki jim s skupnim imenom pravimo »Chemitrails« ali kemične sledi. Hagbergova trdi, da je na Švedskem omenjeno pršenje rezultat skupnega prizadevanja ameriške obveščevalne službe (CIA) in ameriške nacionalne varnostne agencije (NSA) skupaj z švedsko vlado. Njihov cilj je spremeniti pogoje v atmosferi (vremenske pogoje) z namernim pršenjem aerosolov v ozračje. V to »nevarno« mešanico aerosolov je vključena cela paleta različnih kemičnih sestavin, virusov in virusnih delcev kot tudi kovine (aluminij, barij, ipd.), ki se že dokazano kopičijo v vodnih zajetjih, zemlji in podtalnici po celem svetu.

Na vrh članka

V SEVERNI KOREJI OMEJENA IZBIRA DOVOLJENIH PRIČESK

Ne, Severno Korejke pač ne boste videli posrižene na Beyonce, Madonno ali Natalie Imbruglio. Ženske so namreč v Severni Koreji obsojene na osemnajst konformističnih pričesk. V socialističnem duhu se tako že na daleč vidi, da so ženske Korejke, glede na pričesko pa je jasno tudi ali gre za poročeno ali neporočeno žensko. Nič bolj niso agoniji izbire prepuščeni moški, ki imajo na voljo deset pričesk. Če mislite, da gre za deset raznolikih pričesk, si oglejte fotografijo - razlike so namreč minimalne, ključ je v detajlih, ki se odražajo v krivini nad čelom, kotom pod katerim se lasje dvigajo z glave in lokom nad glavo.Moški morajo svoje lase striči vsakih 15 dni, dolžina pa nikakor ne sme presegati 5 centimetrov. Tisti, ki si drznejo postriči drugače so javno osmehovani in celo kaznovani.

Na vrh članka

VATIKAN IN SAVNA

Vatikanski oddelek za misionarske aktivnosti je aprila plačal 35 milijonov ameriških dolarjev za prostore v katerih bodo lahko delovali oz. prebivali. Gre za dvajset apartmajev, ki se bodo nahajali v isti stavbi kot Europa Multiclub – anonimni klub za moške, kjer se nahaja št. 1 homoseksualna savna v Italiji. Vatikan se je na komentar ali gre za slučaj ali kaj drugega, odzval z molkom.

Na vrh članka

ČASOVNI STROJ IZUMLJEN

Ali Razegi, teheranski znanstvenik, je razvil derivat Časovnega stroja! Naprava lahko previdi prihodnost, ki jo tudi natisne na papir. Razegi, ki je sicer star 27 let in ima patentiranih že 179 inovacij, trdi, da stroj deluje na podlagi zapletenih algoritmov, ki napovedo prihodnost za največ osem let naprej z 98% natančnosjto. Razlog zakaj še ni na voljo protoripa, ki bi lahko javno preizkusili pa je njegova nezaupljivost do Kitajcev. Pravi, da bi patent čez noč ukradli in ga podvrgli masovni proizvodnji. Če vas zanima vaša prihodnost, se bo torej potrebno odpraviti v Iran, na Center za strateške inovacije, kjer ga je moč preizkusiti.

Na vrh članka

VEČ PRAVIC ZA EMOTE, PUNKERJE, GOTHE

V Veliki Britaniji je napad na gothe, emote in punkerje odslej (od aprila 2013) obravnavam kot sovražni napad in kategoriziran enako kot napad ali zloraba povezana z vero, narodnostjo, invalidnostjo ali seksualno  orientiranostjo žrtve. Minister Lynne Featherstone si sicer prizadve, da bi se seznam razširil tudi na druge subkulture. 

Na vrh članka

7 KILOGRAMSKI NOVOROJENČEK

Britanka je nedavno rodila fantka, ki je ob rojstvu tehtal kar 7,4 kilograma. Da je z “malim” Gerorgom nekaj narobe so ugotovili šele, ko se je videla glavica. Ramena so se nato zataknila in pomagalo je kar 20 zdravnikov. George je bil 5 minut brez kisika, a je sedaj čil in zdrav. Pri enem mesecu nosi oblačila, ki jih sicer nosijo 8 - 9 mesečni otroci. Njegova mati, Jade King, ne razmišlja o novem naraščaju.

Na vrh članka

ČISTILNA NAPRAVA

Devetnajstletnik Boyan Slat, ki je že pri štirinajstih dobival mednarodne nagrade za najbolj kreativne ideje, je podrobno predstavil načrte o izdelavi ocenaske čistilne naprave, ki bo iz vode sposobna potegniti 6 milijonov plastične nesnage. Naprava sestoji iz obteženih mrež in plavajočih boj ter platforme vesoljskega izgleda, ki je sposobna procesirati podatke. Posebnost čistilca je, da se ne premika po oceanu, pač pa spreminja le ciljno površino čiščenja – deluje torej kot velikanski lijak. Impresivno je tudi, da je Boyan dognal, kako ločiti plankton in ga vrniti v morje. Prototip že deluje, projekt pa naj bi bil realiziran in končan v petih letih.

Na vrh članka

PREPOVED GOVORA O HOMOSEKSUALCIH

Rusija z Vladimirjem Putinom na čelu je sprejela zakon, ki prepoveduje širjenje informacij o homoseksualnosti otrokom. Če starš otroku govori, da je homoseksualnost enaka heteroseksualnosti  in sprejemljiva, ga lahko doleti zapotna kazen. Tujci, ki bi javno izražali pozitivno mnenje o homoseksualcih so lahko po novem zakonu deportirani. Pa smo mislili, da nas Putin ne more več presenetiti.

Na vrh članka

HLADILNIK ZA MRLIČE NA EBAYU

Na spletnem portalu eBay se je znašel hladilnik za mrtvašnice. Prodaja ga psihiatrična bolnišnica iz Manhattna. Malce bizarno oglas navaja sijajen srebrni lesk, štiri vratca za trupla,  ki imajo sicer znake obrabe, a so popolnoma funkcionalna. Hladilnik lahko kupi kdor koli .- če ga bo le osebno prevzel. V času pisanja te novičke je bilo preko 70 ponudb, cena pa je dosegla 2000 ameriških dolarjev.

Na vrh članka

AFRIŠKI ČRNI NOSOROG IZUMRL

Sramota za človeštvo. Afriški oz. Zahodni črni nosorog je uradno razglašen kot izumrla vrsta. Nazadnje so ga namreč videli v Zahodni Afriki leta 2006.  Črnega nosoroga je tako doletela povsem drugačna usoda, kot belega, ki so ga potem, ko je v naravi živelo le še okoli sto primerkov, uspešno zaplodili, za črnega pa očitno ni bil vzpostavljen niti načrt ohranitve vrste po rezervatih.

Na vrh članka

STE DANES ŽE POJEDLI GESLO?

Imate veliko različnih gesel pa si jih težko zapomnite? Motorola je že predstavila rešitev v obliki vitaminske tablete. Tableta bi vsebovala 18 bitni signal, neke vrste elektrokardiogram. Avtentičnost (sebe) bi aktivirali z dotikom npr. touch screena, saj telo prevaja elektriko. Pri Motoroli sodelujejo z podjetem Proteus, ki bi inovacijo uporabilo za nadzor in ugotavljanje zaužitih zdravil.

Na vrh članka

TRIJE MILIJONI ZA NEPREBOJNIM STEKLOM

Oglaševalska kampanja podjetja 3M je sredi mesta postavila primerek njihovega neprebojnega stekla. Med dve plasti stekla so namestili denar - oglaševano tri milijone. Kdor bi uničil ali prebil steklo, bi torej lahko pobasal denar. Uspelo bojda ni nikomur, je pa med steklenima ploščama bivalo le za okoli 700 evrov pravega denarja - kar pomeni, da le niso bili povsem prepričani v neprebojnost strukture, vsekakor pa jim priznamo domiselno oglaševalsko potezo.

Na vrh članka