DO IT YOURSELF!

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. 
Predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!


“ZAPESTNICA IZ MATIC”
IZ TREH VRVI SPLETETE KITO. NA POLJUBNI TOČKI (GLEDE NA ŽELJO KONČNEGA VIDEZA ZAPESTNICE) POVEZNITE MATICO NA LEVO VRVICO, NATO PA Z DRUGO VRVICO PREČITE, KOT BI NADALJEVALI PLETENJE KITE. NA PREOSTALO DESNO VRVICO POVEZNITE DRUGO MATICO IN PONOVNO PREČITE. TO PONAVLJAJTE - PRI ČEMER SE BODO MATICE VPLETLE V KITO. REZULTAT JE ZANIMIVA ZAPESTNICA, PRIMERNA ZA OBA SPOLA. 


“POLKNA KOT NABIRALNIKI”
STARA LESENA POLKNA LAHKO BREZ POSEBNE MODIFIKACIJE UPORABLJATE KOT NABIRALNIK ZA POŠTO ALI KOT PROSTOR, KAMOR ZATIKATE FOTOGRAFIJE in SPOROČILA SOSTANOVALCEM. SVOJO NOTO DODAJTE Z BARVANJEM.
 


“VREČA”
IZ STARIH MAJIC Z NEKAJ SPRRETNOSTI REZANJA IN ŠIVANJA NAPRAVITE VREČO, KI BO ZAMENJALA OKOLJU NERPIJAZNE PLASTIČNE VREČKE


“PLUTASTA TABLA”
PLUTASTE ZAMAŠKE ZLEPITE NA RAVNO POVRŠINO in PO ŽELJI DODAJTE OKVIR


“STOLČEK IZ REVIJ”
ZA IZDELAVO POTREBUJETE NEKAJ LESA ZA SPODNJI DEL, KUP STARIH REVIJ, DVA PASOVA IN BLAZINO.

 

Na vrh članka