DO IT YOURSELF, PT. 9

SESTAVLJENA ŠKATLA

Sami si lahko izdelamo škatlico za  različne drobnarije ali pa za shranjevanje spodnjega perila, nakita in drugih dodatkov. Škatlice so lahko narejene iz filca, tršega kartona, umetnega usnja ali pa iz moosgumija.
Najprej si iz papirja pripravimo šablono škatle željene velikosti (na sliki).

Ko imamo narejeno šablono jo obrišemo na naš željeni material. S pomočjo ravnila in olfa noža izrežemo stranice. Luknjice naredimo kar z luknjačem.  Krajši stranici privzdignemo in okoli njih z vrvico zvežemo daljši stranici. In naše škatlice so pripravljene.

TABLA ZA SPOROČILA

1. Po poličkah in omaricah se nam pogosto potikajo različni listki in sporočila, ki bi jih nujno potrebovali, ampak so se  nekje skrili. Predstavili bomo, kako se lahko izdela preprosta tabla za sporočila. Potrebujemo samo večji okvir, lepilni trak z vzorcem, debelejšo vrvico ali volno in manjše očesne vijake. 

2. Vzamemo očesne vijake in jih zavijemo ob levem in desnem robu okvirja. Če nam ni všeč barva okvirja, ga pobarvamo, če ne pa pustimo takšnega kot je.

3. V očesne vijake napeljetmovrvice.

4. Sedaj pa si pripravimo še kljukice, da se naša sporočila ne bodo več zgubila. Da bodo lepše izgledale, jih oblepimo s trakom.

5. In že so vsa sporočila na svojem mestu. 

 

Na vrh članka