DO IT YOURSELF!, PT. 6

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!

IDEJA KAKO SEŠITI TORBICO ZA FOTOGRAFSKO OPREMO

Stojalo za vašo tablico lahko naredite tudi sami. Potrebujemo: Staro kuhinjsko desko, dva odpadna kosa lesa in lepilo za les. Če želite lahko desko prebarvate s poljubno barvo za les. In naj se kuhanje prične.

Če vam je letošnji žled uničil kakšno drevo, MU DJATE možnost, da zažari v drugačni podobi. Potrebujete deblo, zemljo, poljubne rože za zasaditev in seveda močne roke, ki bodo deblo izdolble. 

Za to sladko mojstrovino potrebujete le balon, čokolado, ki ste jo prej stopili in manjšo posodo na katero boste postavili balon V HLADILNIKU

Na vrh članka