DO IT YOURSELF!, PT. 5

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!

 IZ STARIH CEVI NAREJENO STOJALO ZA KNJIGE - ZA MODEREN, INDUSTRIJSKI VIDEZ.

Staro leseno lestev, KI se vam potika po garaži, lahko z NEKAJ DESKAMI IN malo iznajdljivosti spremenite v nov, ličen kos dekorativnega pohištva. 


Ideja, kako staro cedilo z NEKAJ ročnimi spretnostmi spremenitE v UNIKATNO svetilko, KI USTVARJA SVETLOBNE VZORCE
NA STROPU IN PO STENAH.


POMLAD JE TU, TENISKE SO NA PLANU - VEČ NAČINOV NAPELJAVE VEZALK :)


GOTOVO IMATE DOMA KAK OBEŠALNIK ODVEČ. Z KAVLJASTIMI ŽEBLJI GA LAHKO SPREMENITE V OBEŠALO ZA VERIŽICE.


SLEDITE PRIKAZANEMU VOZLO IN IZ VRVIC LAHKO USTVARITE ENOSTAVNO, A LEPO ZAPESTNICO.


NOGAVICE, KI SO IZGUBILE SVOJ PAR, ZBIRAJTE, SEŠIJTE, NATO PA NATLAČITE Z VATO. Z NASTALO KAČO RAZVESELITE KAKŠNEGA OTROKA. 

Na vrh članka