DO IT YOURSELF!, PT. 4

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!

“ MNOGI ZAPRAVIJO VELIKO DENARJA ZA DEKORACIJE IN OKRASITEV BOŽIČNEGA DREVESCA. ČE NIStE  TE SORTE PRIPOROČAMO NAKUP SLAMIC, KI JIH PREPROSTO POSPREJATE s SREBRNIM ALI ZLATIM LAKOM in SPNETE Z VRVICO, DA NASTANE ZVEZDA”

 

“ STAR KOVČEK OPREMITE Z NEKAJ BLAZINAMI IN VAŠI KOZMATINCI bODO pridoBIli UDOBNO ležIŠČE. ČE IMA KOVČEK ŠE PREDELE ALI ŽEPKE NA ZGORNJEM, ZAPIRALNEM DELu, LAHKO VANJ SHRANITE PASJE ALI MAČJE IGRAČE. ”

“ IZ STARIH PREDALNIKOV LAHKO NA ENOSTAVEN NAČIN NAREDITE PLADNJE ZA ZAJTRKE V POSTELJI ALI MIZICO ZA PRENOSNIK. ZA SVEŽ VIDEZ PREDALNIK POBARVAJTE ALI PRELAKIRAJTE.”

“ SPREMENITE SVOJE KOLO V PIKNIK KOLO. PROSTOR MED  KOLESOMA OPREMITE Z LESENIMI DESKAMI, DA PRIDOBITE “PREDAL” ”

“ ZA PREJEMNIKE CVETJA, KI NISO LJUBITELJI VAZ JE NASLEDNJI PROJEKT KOT NALAŠČ. POTREBUJETE SAMO STEKLEN KOZAREC, NAVOJ IN MIZO V KATERO VAM NI ŽAL ZVRTATI LUKNJE. VAZA BO TAKO OSTALA SKRITA, MIZA PA BO PRIDOBILA NA FRAJERSKOSTI.”

Na vrh članka