DO IT YOURSELF!, PT. 2

DIY oziroma “Do It Yourself” (ang. naredi sam) pomeni grajenje, popravljanje ali spreminjanje nečesa brez pomoči strokovnjaka. Gre za kreativno, rekreativno dejavnost, ki velikokrat pomeni tudi odmik od potrošniške družbe. Zadnja leta prakse ne sprejemajo le alternativci in domači mojstri, pač pa so DIY prakse zasule družabna omrežja in  nekatere portale (npr. Pinterest), kjer so doma narejeni izdelki predstavljeni kot nosilci vrednot kot so lepota, toplina in ljubezen. Ne samo, da s preoblikovanjem stvari poskrbimo, da je na planetu nekoliko manj nesnage in da v denarnici ostane kak evro več  - z izdelovanjem novih stvari pridobivamo nove spretnosti in spodbujamo lastno ustvarjalnost. Ponovno predstavljamo nekaj zanimivih projektov za inspiracijo!

 


“SNTNTN, kot odpiralnemu delu pločevink pravimo v mariboru, je nadvse priročen gradnik. Potrebno je nekaj mesečno zbiranje, nato pa jih lahko medsebojno vežete ali sklepate. SKLEPANJE poteka tako, da na zgornjem robu zarežete ravno toliko, da lahko SNTNTN razpnete.”

“Dno PLOČEVINKE in lesene ščipalke za perilo  pa ŠE KAKŠEN MANJŠI KOZARČEK IN IZDELATE LAHKO PREPROST SVEČNIK.”

 


“BRISAČA ZA NA PLAŽO Z VŠITIMI ŽEPKI ZA POČITNIŠKO PRTLJAGO.  Z NEKAJ ROČNIMI SPRETNOSTMI ŠIVANJA SI JO LAHKO IZDELA VSAKDO.”


“ODPADNA KOVINSKA PLOČEVINKA, NEKAJ RAZLIČNO DEBELIH VEJ IN LESNO LEPILO. USTVARITE LAHKO DRŽALO ZA SVINČNIKE ALI VAZO - ODREŽITE VEJE NA MANJŠE KOLOBARJE IN JIH LEPITE PO PLOČEVINKI.”


“REZALNA DESKA ZA KRUH V KATERO IZVRTAMO LUKNJE. NA SPODNJI STRANI NAMESTIMO LIJAK ter CEV IN DOBIMO KRMILNIK ZA PTICE. IDEALNO ZA ZUNANJE PROSTORE IN PIKNIKE.”

Na vrh članka