“A JE TO”

MLADINSKA POPRAVLJALNICA IN PREDELOVALNICA V MC PEKARNA

V mladinski popravljalnici in predelovalnici “A je to” boste  mladi obnavljali pohištvo, izdelke, ustvarjali nove in funckionalne stvari... 

Program ima svojo Facebook stran (www.facebook.com/mcajeto), kjer lahko splošna javnost in pa zainteresirani posamezniki in inštitucije objavijo oz. naznanijo pohištveni kos, ki bi potreboval obdelavo, popravilo ali predelavo, v popravljalnici pa ga bodo mladi nato obdelali...

Če se ti torej doma valja kakšna stara omarica, razmajana miza, pokvarjen stol, dotrajane poličke - bomo veseli, če boš pohištvo poslikal/a in kos prilepil/a na Facebook zid mladinske popravljalnice in predelovalnice “A je to”. 
Tisti, ki nimate Facebooka nam lahko pišete na: pisarna@indijanez.si.

Objavljene kose bomo prevzeli v predelovalnici, jih obnovili, če bo mogoče pa dodali še kakšno funkcionalnost, nato pa vrnili lastniku. Tisti, ki svojih pohištevnih kosov ne želite nazaj, jih prav tako lahko oddate. Predelano pohištvo bo nato objavljeno na spletu, kjer bomo poiskali novega lastnika.

Veseli bomo tudi idej in predlogov v smislu izboljšav v mestu oz. posameznih četrteh, dvoriščih. V ta namen lahko v predelovalnici namensko po predhodnem dogovoru izdelamo kak kos, ki bo širše koristen.

Vsi mladi, ki bi si želeli sodelovati in se udeležiti delavnic ali ročno predelovati stvari v popravljalnici, se zaradi fleksibilnega urnika in usklajevanja del prijavite na: 
pisarna@indijanez.si
Predelovalnica bo obratovala do prihodnjega leta.

Tisti, ki se boste prijavili boste obveščeni o sestankih, poteku dela in terminih predelav, ki bodo večinoma potekali od ponedeljka do petka v popoldanskem času. Orodja in materiali bodo na zalogi, po potrebi jih bomo dopolnjevali v skladu s prispelimi pohištvenimi kosi, ki bodo zaupani predelovalnici. Vabljeni tudi tisti, ki bi sami želeli predelati ali obnoviti svoje pohištvo.

Program je namenjen mladim do 30. leta starosti in ga podpirata Urad za mladino in Mestna občina Maribor. 


PRVI KOS ZA PREDELAVO, KI JE DOSPEL DO MLADINSKE PREDELOVALNICE JE  STOL, KI JE BOJDA IGRAL NEPOGREŠLJIVO VLOGO PRI OBNOVI STANOVANJA. SEDAJ BO TUDI SAM DELEŽEN PRENOVE. FOTOGRAFIJA PREJ/POTEM BO OBJAVLJENA NA SPLETU.

Na vrh članka