3. FESTIVAL PEKART 2012

Kljub slabemu, že kar jesenskemu vremenu se je v  soboto 1. septembra kreativno ustvarjalo na zdaj že tradicionalnem festivalu Pekart. To leto je potekal že tretjič zapored, čeprav v malo manjšem časovnem in finančnem obsegu, kot načrtovano in kot je bil zastavljen in izveden  prejšnja leta. Ne glede na vse pa smo letos v festival Pekart pritegnili tudi  ustvarjalce preko lokalnih meja, saj so sodelovali tudi umetniki iz Ljubljane.
V prijetnem vzdušju se je v glavnem ustvarjalo v stavbi in  v razstavišču Lubadar, in tam se je postavila tudi fotografska razstava. Slikanje in lepljenje na platno, karton in papir, fotografija, snemanje filma, grafiti, pa še kaj bi še našlo v opisu ustvarjanja. Pogumni grafitarji so se trudili tudi na prostem. Ker jim vreme res ni bilo naklonjeno, so grafitarji ustvarjali naknadno tekom tedna do sobote, 8. septembra, ko so s končanimi deli zaključili tokratni festival Pekart, zaokrožen z razstavo vseh ostalih del, ki so bila predstavljena v razstavišču Lubadar.
Fotografska razstava Zarje Šetar bo na ogled tudi v razstavišču MC Pekarna, po zaključku razstave 1.mariborski Zombie Walk. Nastali film Kristijana Robiča pa bo predstavljen po končani montaži.

Sodelujoči:
Denis Alibašić, Filip Bobek, Leila A. Jelić, Tanja Kreft, Gregor Lakner, Arbnore Rexhep, Kristijan Robič, Nuša Rozman, Marko Šerbinek, Zarja Šetar, Nina Šulin, Jure Werber

Na vrh članka